Logotips d'organismes oficials

Judit González torna de la Xina amb el títol de campiona d’Handbol

La Selecció espanyola femenina Sub-18, on juga l'esportista provinent de la Torre, ha guanyat el Mundial celebrat este agost

González, al centre amb el número 18, junt amb les seues companyes celebrant la victòria. Foto: NDM

Este agost s’ha celebrat a la Xina el X Mundial d’Handbol Femení. La Selecció espanyola femenina Sub-18 va guanyar el campionat amb una espectacular remuntada contra Dinamarca. D’este equip campió en forma part Judit González, una jove provinent del Matarranya, concretament de la Torre del Comte.

Després de l’èpica estada per la Xina, la jove està acabant de passar el que queda d’estiu al poble, per descansar i pair la gesta esportiva que va aconseguir junt amb les seues companyes. En una entrevista concedida a Ràdio Matarranya, Judit González ens explicava que va començar a jugar a handbol quan tenia entre 9 i 10 anys a Sant Boi (Barcelona), la ciutat on viu. Durant la pandèmia la va fitxar el Sant Vicenç, on juga actualment, i va ser des d’eixe equip que va ser cridada per a la Selecció.

Durant quatre anys han estat preparant-se, físicament i mentalment, per a complir el seu objectiu: arribar al Mundial. I ho han aconseguit amb escreix. La Selecció es va anar imposant als diferents equips contrincants, Japó, Hongria… La final la van disputar contra Dinamarca, una rival molt forta. L’esportista explicava així com va ser el darrer joc. “Va ser un partit amb els sentiments a flor de pell, molt complicat, vam estar perdent de 4 i vam saber remuntar gràcies al treball i la complicitat de tot l’equip. I vam guanyar, d’un punt, però vam guanyar”. El partit va quedar amb 22 gols per Dinamarca i 23 per a Espanya.

González també recorda amb intensitat les semifinals contra Hongria, una rival que les havia guanyat en dos ocasions en altres competicions. En este enfrontament la jugadora matarranyenca va marcar un gol decisiu. “Va ser una falta directa, que és un tir molt complicat perquè tens una barrera amb 6 xiques davant. Vaig tenir paciència i vaig poder gestionar el moment. Vaig visualitzar la situació i vaig marcar el gol”.

A més de la competició esportiva, el viatge fins a la Xina ja va ser tota una experiència per a les xiques. “Van ser 14 hores de vol, vam notar moltíssim el jet-lag, però ens vam acostumar, i vam tenir temps de conèixer una mica el país”, explicava la Judit. També van poder compartir estones amb les jugadores d’altres països, recorda especialment l’últim dia, quan van intercanviar samarretes amb les jugadores de Dinamarca. A més a més, van comptar amb el suport de familiars que van viatjar també fins allà. “Van vindre molts pares a animar-nos i la veritat és que això fa molt i és d’agrair”, apuntava la jugadora.

Ara esta Selecció passarà a categoria Sub-21 i canviarà d’entenedors, però majoritàriament seguiran sent les mateixes jugadores, les de les generacions del 2006-2007. Judit González continuarà competint amb el seu equip, el Sant Vicenç, a la divisió Honor Plata. Allí, juga “contenta” i sempre ha estat “molt ben acollida” per tothom, en especial anomena a la seua entrenadora. González agafa amb ganes el nou curs, “espero continuar creixent, perquè al final cada dia entrenes per ser millor jugadora i millor persona“. A més, compaginarà l’esport amb l’inici d’uns nous estudis vinculats a la branca sanitària.

De tota manera, la primera cita a què s’enforatara l’esportista serà avui mateix amb una classe magistral i taller d’handbol al poble. Serà esta tarda a les 19.30 a la pista de la Torre del Compte, on convida a tothom a participar.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans