Logotips d'organismes oficials

L’Escola de Trail ‘Kms por un sueño’ creix en alumnes i s’amplia a Fontdespatla i Alcorisa

Des de l'organització afirmen haver superat totes les expectatives. Han passat de 35 a 50 alumnes i han obert dos noves seus, una d'elles fora de la comarca

Video Thumbnail
L'Escola de Trail 'Kms por un sueño' creix en alumnes i s'estèn per Fontdespatla i Alcorisa
El Matarranya viu un boom pel trail en un any molt prometedor per als corredors de totes les edats. En tan sols un curs escolar pràcticament ha multiplicat inscrits. Parlem de l'Escola de Trail 'Kms por un sueño' que ha passat de 35 a 50 alumnes. A més, ha obert dos noves seus, passant de dos a quat

El Matarranya viu un boom pel trail en un any molt prometedor per als corredors de totes les edats. En tan sols un curs escolar pràcticament ha multiplicat inscrits. Parlem de l’Escola de Trail ‘Kms por un sueño’ que ha passat de 35 a 50 alumnes. A més, ha obert dos noves seus, passant de dos a quatre. Va començar a Mont-roig, després a Vall-de-roures i este curs està present a Fondespatla i Alcorisa, este últim poble fora de la comarca. L’ànima de l’escola, el reconegut atleta, Carlos Jávega, afirma estar molt satisfet amb l’acollida de la proposta, “estem molt contents, este és el quart any des que vam començar amb l’escola i hem batut totes les expectatives que teníem”, a més ”hem fet el pas de sortir del Matarranya” amb la nova seu a Alcorisa.

Coincidint amb la iminient prova de la Tastavins Trail, els corredors van estar per Pena-roja “perquè provaren el circuit i corren amb una mica més de confiança i treure’s els nervis per no saber què és el que es trobaran”. I és que molts s’estrenen, este proper cap de setmana, en la seua primera cursa de muntanya. Jávega està orgullos que “siguen la nostra pedrera i que porten els nostres colors”.

A més, gràcies a esta escola de trail, els xavals també aprenen coses molt útils tant en l’àmbit personal com esportiu, perquè, tal com comenta l’entrenador, “a estes edats el més important és que estiguen en contacte amb la natura, que siguen bons companys, que s’ho passen bé, que gaudisquen de les carreres sense posar-se nerviosos i que vagen agafant experiència”. I és que no només se’ls ensenya a córrer, tenint en compte el pols, la respiració o la seva resistència, sinó també a que “poden pujar a la muntanya que tenen a prop de casa, la senyalística, com poden arribar a esta muntanya i el que han de portar per poder pujar amb seguretat i puguen estar tranquils a l’hora de fer estes rutes”.

A les classes, s’hi poden apuntar a partir dels 6 anys. I és precisament en estes edats primerenques on està causant un autèntic furor, de fet, tenen llista d’espera i alguns xiquets i xiquetes esperen poder entrar en cursos vinents. “Ens veuen córrer a la muntanya, ens veuen somriure i xalar i es volen apuntar”. De fet, no descarten la possibilitat d’obrir matrícula per a cursos inferiors “igual ho provarem algun altre any perquè a estes edats són genials i es pot disfrutar molt amb ells a la muntanya, qui sap, potser obrim esta porta” afirma Jávega. El trail és una activitat esportiva que aporta molt a nivell individual, però també a nivell col·lectiu com és l’amor, el respecte i la cura per la natura i el nostre entorn.

ISABEL APARICIO
Mitjans