Logotips d'organismes oficials

Vertebració execute les obres d’accés a La Freixneda

Al llarg dels últims tres anys s'han impulsat diferents accions, com la millora dels accessos nord i sud i la intervenció en A-231

Bizén Fuster, va visitar la setmana passada La Freixneda, on va conéixer in situ les obres que s'han fet als accessos del municipi des de la carretera A-231. | Foto: NDM

El director general de Vertebració del Territori del Govern d’Aragó, Bizén Fuster, va visitar la setmana passada La Freixneda, on va conéixer in situ les obres que s’han fet als accessos del municipi des de la carretera A-231, així com la consolidació d’un talús a la mateixa via. En total, des del Govern d’Aragó s’han destinat uns 500.000 euros entre estes tres actuacions. La primera d’elles, que es va executar al llarg de l’any 2019, va consistir en l’adequació de l’accés nord (l’entrada a La Freixneda que ens trobem primer si venim des de Valljunquera) i va suposar uns 175.000 euros d’inversió. Al llarg de l’any passat es va actuar al talús de la carretera A-231, afectat pel temporal Glòria. L’última de les actuacions ha acabat este 2021, i ha consistit en l’accés sud a La Freixneda, que és la primera entrada que ens trobem quan venim de Vall-de-roures i marxem cap a Alcanyís.

Durant esta visita, Fuster va recalcar que “estes inversions han ajudat a augmentar molt significativament la seguretat viària de la zona”, afegint que la carretera A-231 serà objecte de més millores a través del Pla Extraordinari de Carreteres. Des de Vertebració del Territori van recordar que la A-231 és una carretera molt transitada i freqüentada, acumulant una mitjana diària de 2.488 vehicles, dels quals uns 200 són camions i vehicles pesants. De fet, Ignacio Belanche, que és director provincial de Vertebració del Territori, va explicar que “la A-231 és una constant de cotxes i de camions”, i que dins del sector nord, que és l’àrea provincial que va de Calamocha al Matarranya passant per les Conques Mineres i el Baix Aragó, “la A-231 és la via autonòmica més transitada”. És per això que “aquí hem de tindre una especial atenció a l’hora de fer les millores que considerem oportunes”.

De la mateixa manera que es va fer amb l’accés nord, l’última actuació a la A-231 ha consistit en crear un carril d’incorporació en el punt quilomètric 11.8, que és l’accés sud al municipi de La Freixneda, millorant d’esta manera la seguretat en esta intersecció. Des de Vertebració del Territori van recordar, al mateix temps, que la via A-231 també viurà algunes millores gràcies al Pla Extraordinari d’Inversions en Carreteres, sobretot de cara a resoldre el desgast i fatiga del paviment. Entre les pròximes actuacions, Belanche va recordar també que “el pròxim 4 de juny està previst obrir les pliques corresponents a la carretera que connecte els pobles de La Canyada de Veric i Torrevelilla”, que és una carretera que beneficiarà la connexió entre els pobles del Mesquí i els de la conca del Tastavins, així com l’eixida a Alcorisa pel Mas de les Mates i Aiguaiva.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans