Logotips d'organismes oficials

La connexió entre Massalió i Maella estarà asfaltada de cara a l’estiu

S'està actuant en els 6 quilòmetres que van de Maella al límit de la província

En estos moments s'està treballant en tirar les zahorres. | Foto: M. Martí

La carretera que connecte Massalió i Maella estarà completament asfaltada de cara a l’estiu. Així ho han confirmat des del Departament de Vertebració del Territori, que la setmana passada van estar visitant l’evolució de les obres. La via A-1412 és la comunicació directa entre el Matarranya i el Baix Matarranya, i també una via directa per baixar a Tarragona per Batea o per anar Saragossa per Casp. El director provincial de Vertebració del Territori, Ignacio Belanche, va destacar que “esta carretera és pràcticament una reivindicació històrica perquè és la via que vertebre a través del riu Matarranya. S’està actuant en un tram de poc més de 6 quilòmetres, que són els que tenim entre Maella i el límit provincial”.

En estos moments s’està treballant en tirar les zahorres, i des del Departament de Vertebració del Territori del Govern d’Aragó van apuntar que la previsió és que este estiu es pugue circular amb absoluta normalitat. De fet, Belanche va recalcar que “encara que faltarà la senyalització vertical i actuar en algunes cunetes, faenes que s’allargaran uns mesos més, pensem que de cara al juliol podrem circular per esta carretera amb una capa d’asfalt”. L’execució d’este tram de carretera suposarà solucionar una reivindicació històrica entre els veïns d’un costat i altre de província. Ara farà uns anys es va actuar en el tram de la A-1412 que va de Massalió al límit provincial, i quedava pendent des del canvi de província a Maella.

RUBÉN LOMBARTE

Mitjans