Logotips d'organismes oficials

La Torre del Comte reclame uns accessos al poble en condicions

Des de l'ajuntament denuncien l'estat precari que viu la TE-V-3001

Video Thumbnail
La Torre del Compte reclame uns accessos al poble en condicions
L'ajuntament de la Torre del Comte reclame uns accessos en condicions i propis del segle XXI. I és que la TE-V-3001 és una d'aquelles reivindicacions viàries que podríem catalogar d'històriques al Matarranya. L'accés des de La Freixneda té un paviment cada vegada més deteriorat, diferents punts negr

L’ajuntament de la Torre del Comte reclame uns accessos en condicions i propis del segle XXI. I és que la TE-V-3001 és una d’aquelles reivindicacions viàries que podríem catalogar d’històriques al Matarranya. L’accés des de La Freixneda té un paviment cada vegada més deteriorat, diferents punts negres on cauen roques dins de la calçada, així com un pont estret que discorre per damunt del riu Matarranya i d’un sol carril. Però el major problema el trobem entre la Torre i l’enllaç a la N-420. Un tram estret, sense senyalització horitzontal i que en reiterades ocasions ha segut «una ratonera» per a transportistes i camions que, aconsellats pel GPS, han acabat allí encallats i sense eixida. I és que este tram de la TE-V-3001 és, segurament, una de les pitjors carreteres que tenim a la nostra comarca.

Alberto Díaz Rueda és alcalde de la Torre del Compte, i va concretar que «un dels grans problemes del poble és que tenim uns accessos realment lamentables. Fa un temps vaig escriure un article on suggeria que consideraren la Torre del Comte com la capital de la gimcana moderna, perquè els motoristes i els ciclistes trobaran tants de problemes per arribar aquí, tantes dificultats a l’hora de transitar per les nostres carreteres, que vindre aquí pot ser una espècie de pàtria d’aquells que aposten pels esports d’aventura». Un article irònic però basat en fets reals. I és que des del consistori porten molt de temps reclamant unes carreteres de garanties. «Hem escrit més de 20 cartes demanant una solució, i entenem que hi ha uns paràmetres d’humanitat que haurien d’estar per damunt del número d’habitants».

L’alcalde de la Torre va concretar que alguns punts de la TE-V-3001 en el tram que connecte el municipi i La Freixneda estan una mica delicats, encara que el «gran problema» està en el tram que va en direcció a la Vall, Massalió i Calaceit, i que connecte la Torre amb la N-420. «És de Rècord Guinness que a estes alçades de la vida tinguem una carretera com esta. Fa temps que a la Diputació li insistim en una intervenció. O, si més no, que poson uns cartells prohibint l’accés a camions, perquè en un parell o tres d’ocasions hem hagut de cridar a tractors perquè traguen uns camions que s’han quedat encallats al mig de la carretera i que no poden eixir». És per això que des del consistori reclamen una intervenció urgent i integral en una carretera que s’ha convertit en la gran oblidada del Matarranya.

RUBÉN LOMBARTE

Mitjans