Logotips d'organismes oficials

Massalió aposte per la rehabilitació de les piscines i per l’automatització d’aigües

A través del FITE i uns 150.000 euros addicionals dels romanents, l'ajuntament millorarà la platja i l'edifici de les piscines. També té previst monitoritzar l'aigua de boca per fer una gestió més eficient

Les obres podrien començar a finals de setembre, una vegada acabada la present campanya de bany. | Foto: NDM

Massalió destinarà uns 270.000 euros en la rehabilitació de les seues piscines en el que serà un dels projectes més importants del present exercici. A través del FITE, que aportarà 120.000 euros, així com uns 150.000 euros addicionals procedents dels romanents, des del consistori faran una restauració integral de les piscines públiques. De fet, i segons va concretar l’alcalde de la població, Rafa Martí, «la intenció és fer una renovació total de les piscines. La tassa està en bones condicions, però haurem d’intervindre en les platges i també a la caseta», on actualment estan la cuina i el bar i la zona de banys i de vestidors. La intenció del consistori és mantindre l’edifici, que va ser aixecat als anys 80, però els interiors «s’hauran de tirar tots i tenim previst fer una redistribució nova del local i creant una cuina com cal».

Des del consistori van recalcar que les piscines públiques necessiten una rehabilitació urgent, i que enguany «és un bon any per a intervindre perquè l’ajuntament té diners per a actuar». De fet, la inversió és molt important, i des de Massalió preveuen que les obres podrien començar a finals de setembre, una vegada acabada la present campanya de bany. A diferència de l’estiu passat, la previsió de l’ajuntament és obrir les piscines de cara al públic, encara que reconeixien que «la gestió» probablement serà de caràcter municipal, perquè donada la situació de pandèmia «no resultarà fàcil trobar algú que les vulgui gestionar». Massalió va ser un dels pocs municipis del Matarranya que l’any 2020 va acordar tindre les piscines tancades, però entenen que la situació «és bastant diferent este estiu».

Automatització d’aigües
Paral·lelament, però parlant també d’aigua, un altre projecte que impulsarà Massalió enguany serà l’automatització i monitorització dels seus dipòsits. De fet, i a través d’una ajuda que ha arribat pel mig del Grup d’Acció Local, l’ajuntament destinarà 24.000 euros per a un millor control i una millor gestió de les aigües de boca. En este sentit, Martí va recalcar que gràcies a l’automatització dels dipòsits «sabrem en tot moment quanta aigua tenim als dipòsits, com estan les bombes o quin consum d’aigua tenim. I tot això servirà, al mateix temps, per a controlar si tenim problemes de pressió o alguna fuga». Des del consistori van destacar que esta inversió és molt important de cara a l’optimització de l’aigua, i sobretot «per a millorar el temps de reacció des del moment que detectes un problema fins que el resols».

Massalió té actualment tres dipòsits: un d’ells és a la vora del riu i els altres dos estan al cap de la vila. A través d’esta inversió «tindrem estos tres dipòsits monitoritzats», així com una eixida de la línia general del poble i una altra que s’encarregue de donar subministre d’aigua a les granges. Tenint tot això monitoritzat, des de l’ajuntament entenen que «en el moment que tinguem algun problema en l’aigua rodada, podrem resoldre’l amb major rapidesa». Des del consistori últimament també s’han fet altres actuacions. Entre elles destaque la compra d’una cistella elevadora, que serà útil de cara a les festes per a penjar cartells o banderoles, com també quan calgue canviar alguna farola. Massalió també està preparant una programació cultural per animar els seus veïns.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans