Logotips d'organismes oficials

La carretera de La Portellada es mantindrà tancada fins a finals de setembre

La Diputació està impulsant les obres d'un nou tram de la carretera TE-V-3004 entre el Portell i la pista d'accés al Salt

La carretera de La Portellada, a l'altura del Portell i el desviament a Ràfels, roman tancada al trànsit. | Foto: R. LOMBARTE

Des de fa unes setmanes, la TE-V-3004 en el tram que connecte La Portellada i la carretera A-231 a l’alçada del riu Tastavins està tallada a la circulació. Les obres de millora que està impulsant la Diputació Provincial han obligat a tallar, de manera provisional, la principal connexió entre La Portellada i la capçalera comarcal, amb els problemes que això represente. De fet, i fins a finals de setembre, quan es preveu la reobertura de la carretera en qüestió, totes aquelles persones que vulguen anar o eixir de La Portellada cap al centre del Matarranya, s’hauran de desviar per la carretera de La Freixneda. El tram que està afectat per estes obres va del Portell a la pista d’accés al Salt. Tot i això, s’ha habilitat un pas alternatiu per anar al Salt des de La Portellada. Aquells que vulguen accedir a l’espai natural pujant des de la A-231 no tindran cap impediment, perquè el tram afectat és passat el camí del Salt.

Gloria Serrat és l’alcaldessa de La Portellada, i va remarcar que “en estos moments la carretera TE-V-3004 està tallada, i seguirà tallada provablement fins a finals de setembre” amb els problemes que això supose. Al respecte, Serrat va afegir que “hem condicionat un camí per anar de La Portellada al Salt”, encara que “els impediments més grans els estan patint aquells propietaris que tenen la seua finca o explotació per la zona afectada per les obres, i que han de fer molta més volta”. Per anar al centre de salut de referència i a la capçalera comarcal, ara els veïns de La Portellada han de fer la volta per La Freixneda, que tot i que no represente molts quilòmetres més, no és un pas tan directe. La connexió entre La Portellada i Ràfels per la TE-V-3005 continue oberta, però per anar des de Vall-de-roures o Ràfels caldrà voltar també per La Freixneda.

Fa cosa de quatre anys, i quan es va procedir a la rehabilitació d’un altre tram de la carretera, els veïns de La Portellada ja es van trobar amb una TE-V-3004 tallada durant aproximadament un mes. En aquella ocasió es va procedir a l’ampliació de la calçada en un tram de poc més d’un quilòmetre, i per aquella actuació la Diputació va invertir 230.000 euros, una partida econòmica pareguda a la que ara s’està executant. I és que actualment, la TE-V-3004 té una partida pressupostària de poc més de 250.000 euros que es destinaran a ampliar un tram de carretera que té un ample inferior als 6 metros de calçada i una superfície insuficient, irregular i amb moltes deformacions. La previsió que té la Diputació és acabar les obres cap a finals de setembre. Gràcies a esta nova actuació, ara sol quedaria actuar des de l’eixida de La Portellada al Portell per a tindre tota la carretera reparada.

R. LOMBARTE
Mitjans