Logotips d'organismes oficials

El Ministeri de Transports licite la redacció de projecte d’un nou traçat de la futura A-68

Fa menció al tram entre Alcanyís i el Regallo, d'uns 16 quilòmetres. El pressupost de redacció de projectes és de 3,41 milions d'euros

L'autovia A-68 serà una connexió important per al Matarranya, ja que millorarà les comunicacions cap al nord.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat un contracte de serveis per a la redacció del projecte d’un nou traçat de la futura autovia A-68. En concret, parlem del tram que va d’Alcanyís al Regallo, i que tindrà un pressupost de redacció de projecte de 3,41 milions d’euros. Durant el mes de gener de 2019, el Ministeri va aprovar l’estudi informatiu de l’autovia A-68 entre les Ventes de Valldesgorfa i Fuentes de Ebro, d’una longitud de 88,5 km. A l’efecte de redactar els corresponents projectes, es va preveure la divisió del seu recorregut en sis trams. Este d’entre Alcanyís i el Regallo és el segon més al sud.

Amb esta licitació se continuarà impulsant la futura creació de l’autovia A-68 al llarg del corredor de l’Ebre, que és una prioritat per al Ministeri. Mostra d’això són les obres en execució a La Rioja de la ronda sud de Logronyo, o les de la província de Saragossa entre Gallur i Mallén, i del Burgo a Fuentes. També estan licitades les redaccions de projecte en els trams que comprenen Fuentes i Quinto, a la província de Saragossa, així com el tram adjacent que es va licitar el mes de maig, i que va de Valldesgorfa a Alcanyís. L’autovia A-68 serà una connexió molt interessant per al Matarranya, ja que millorarà l’accés i l’eixida cap al nord.

Al respecte, el diputat socialista per la província, Herminio Sancho, va apuntar que la futura A-68 «ens donarà la possibilitat, d’una vegada per totes, d’acabar amb una carretera N-232 que té un elevat índex de sinistralitat i que ens ha fet patir durant molt de temps». De fet, Sancho va considerar que l’estat de la N-232 inclús «ha segut un obstacle de progrés per al Baix Aragó». El diputat socialista va dir que gràcies a este nou pas en la futura autovia, «avancem en la línia que ens havíem compromès en el nostre programa electoral», fent de la futura autovia A-68 «una de les nostres prioritats».

El tram entre Alcanyís i el Regallo tindrà una longitud aproximada de 16,5 km, amb una secció d’autovia que preveu una amplada de calçada de 7 metros i un voral exterior de 2,5 metros. Al llarg del seu traçat estan previstos inicialment dos viaductes. El primer d’ells, a Alcanyís, d’aproximadament 450 metros, i el viaducte del Regallo d’aproximadament 80 metros. També es preveuen diversos passos inferiors i superiors en enllaços i reposicions de carreteres i camins. I al mateix temps estan dissenyats tres enllaços en este traçat, connectant la futura autovia a Valmuel, Puigmoreno, Motorland i el Regallo.

R. LOMBARTE / AGÈNCIES
Mitjans