Logotips d'organismes oficials
blank

Govern i ajuntament treballaran per acabar de definir el traçat de la futura variant de Vall-de-roures

L'objectiu de Vertebració del Territori és contemplar les obres de la variant dins del Pla Extraordinari de Carreteres, i que el projecte es pugue executar a partir de 2023

izén Fuster, director general de Carreteres del Govern d'Aragó, va presidir la xarrada celebrada a Vall-de-roures. | Foto: R. Lombarte

La Casa de Cultura de Vall-de-roures va albergar ahir una xarrada informativa en la qual es va exposar, parlar i debatre sobre el traçat de la futura variant de la capital del Matarranya. La trobada, presidida pel director general de Carreteres del Govern d’Aragó, Bizén Fuster, i el director provincial del ram, Ignacio Belanche, va servir per a conèixer les diferents opcions que s’estan estudiant de cara a la definició d’un projecte que s’espere incloure dins d’un Pla Extraordinari de Carreteres valorat en 450 milions d’euros, amb previsió de que les obres puguen començar el 2023.

A la reunió van assistir molts veïns de la població, i alguns d’ells van traslladar les seues preocupacions a l’hora de definir el traçat de la variant que uniria la carretera A-1414, procedent de Mont-roig i del polígon industrial, i la A-231 procedent d’Alcanyís. Des del Govern d’Aragó estan valorant aprofitar l’últim vial que té plantejat el Pla Urbanístic de Vall-de-roures, mentre que els veïns consideren que la variant hauria d’anar més al sud, més apartada de la població. El segon tram de la variant, unint la A-1414 i la carretera de Beseit, està bastant definit i també pressupostat.

De fet, Fuster va apuntar que «al projecte de variant hi ha dos parts perfectament diferenciades». Per un costat, una nova connexió que unirà la carretera procedent del polígon, Mont-roig i Fontdespatla, «que enllaçarà amb la carretera de Beseit a través d’un nou pont sobre el riu Matarranya que ens ajudarà a evitar el trànsit de vehicles pesants» per dins la població. Parlem d’un traçat que està perfectament definit, i que suposarà una inversió estimada de 5 milions d’euros executables a través d’este Pla Extraordinari de Carreteres.

blank

La futura variant té intenció d’unir el polígon industrial amb la carretera d’Alcanyís i la carretera de Beseit.

L’altre tram de variant, que és el que enllaçarà la carretera del polígon amb la A-231 direcció La Freixneda i Alcanyís és la que genere més inquietuds. Bizén Fuster va dir que «s’ha de buscar un traçat que agrado a tots, al Govern, als veïns i al poble, amb expectatives que Vall-de-roures puga créixer urbanísticament». El traçat que ha valorat Carreteres passe per fer una variant que unirà Talleres Villoro i la carretera del polígon passant per Frutos Secos Gil. Veïns que viuen en este sector de la vila defensen un traçat que no estigue tan a prop de les seues cases.

És per això que al llarg dels pròxims mesos, Govern d’Aragó i ajuntament de Vall-de-roures treballaran per a buscar el traçat òptim de la futura variant. Des de Carreteres, Bizén Fuster va recalcar que «en el seu dia es va plantejar una alternativa sud que es va descartar perquè no solucionava els problemes de circulació», un traçat que quedava molt apartat de la població, cosa «que no és interessant per a un municipi que té tanta tirada turística i tan d’atractiu». La creació d’esta variant busque apartar de la població la càrrega de camions que discorren a diari.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank