Logotips d'organismes oficials

La DGA millorarà el paviment del Pont de Ferro i espere licitar la nova passarel·la per al 2022

L'obra està prevista que comence abans d'acabar l'any i inclourà l'asfaltatge fins a la rotonda de Beseit

El 'Pont de Ferro' viu una càrrega important de camions a totes hores. | Foto: R. Lombarte

Durant la xarrada que es va celebrar la setmana passada a Vall-de-roures, i que va versar sobre la futura variant de la població, també es va parlar de l’estat del Pont de Ferro i el projecte de creació d’una passarel·la per a vianants per damunt del riu Matarranya. Al respecte, i en paraules del director provincial de Carreteres de la DGA, Ignacio Belanche, la previsió és que al llarg de les últimes setmanes de 2021 es pugue fer una millora de la pavimentació del ‘Pont de Ferro’, fent un asfaltat nou des del riu i que s’allargarà fins a la rotonda de Beseit. Al mateix temps, i de cara a la construcció de la futura passarel·la pel riu, des de Carreteres consideren que la redacció del projecte pot estar en qüestió de mesos, i que la licitació del projecte serà una realitat el pròxim 2022.

Al respecte, Ignacio Belanche va recalcar que «damunt de la taula tenim el projecte de millora del ‘Pont de Ferro’», una estructura que en el seu dia «es va construir d’unes determinades característiques i pensat per a una circulació concreta». Des de fa uns quants anys, el pont i la mateixa travessera de Vall-de-roures «té un trànsit pesant molt significatiu», cosa que s’ha traduït en «un progressiu deteriorament que cal resoldre». Per això, i amb la previsió de començar al llarg d’este 2021, des de Carreteres «tenim previst millorar el ferm». En concret, «farem un fresat per resoldre els forats que allí s’hi fan», i la intenció és fer un asfaltat nou que inclourà el ‘Pont de Ferro’ però també tot el tram de carretera que puge a la rotonda de Beseit. Un asfalt que absorbirà la humitat del riu, i així evitarà possibles mals a l’estructura del pont.

Paral·lelament, Belanche es va referir a la futura passarel·la que es crearà a l’alçada del ‘Pont de Ferro’, una nova estructura que traurà als vianants del pont, pas que en actualment és un autèntic perill. En este aspecte, el director provincial de Carreteres va considerar que «som molt conscients del problema i el perill que supose per a veïns i visitants transitar d’un costat a l’altre del riu, sobretot quan passen tants de camions». És per això que des de Carreteres s’han elaborat diferents possibilitats de passarel·la que s’han traslladat tant a Patrimoni com a Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Belanche va concretar que si mirem al poble i cap a la rotonda de Beseit, esta passarel·la «quedarà a la dreta del Pont de Ferro». Ara mateix s’està a les portes d’adjudicar la redacció de projecte, i la previsió és licitar-lo a partir del 2022.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans