Logotips d'organismes oficials

Morella presentarà al·legacions a l’ampliació de la zona eòlica de Torremiró

L'empresa Med Wind ENERGY contemple crear dos nous parcs amb dotze i sis molins, respectivament. Les al·legacions versaran sobre els aerogeneradors més pròxims a la població

L'ampliació de la zona eòlica de Torremiró, al terme de Morella, es complementarà amb dos parcs nous que incorporen 18 aerogeneradors. Foto: NDM

L’ajuntament de Morella va aprovar en junta de govern presentar al·legacions al projecte d’ampliació dels parcs eòlics de Torremiró. Unes al·legacions que se centren en els aerogeneradors que quedaran més pròxims a la població. A la vegada, el consistori ha programat també una reunió informativa amb les associacions locals el pròxim dilluns 29 de novembre. Una trobada que té l’objectiu d’informar de la situació actual i conèixer les diferents postures sobre el nou projecte de l’empresa Med Wind ENERGY. D’esta manera, es podran posar en comú les diferents aportacions per part de les entitats locals, i que estes puguen ampliar les al·legacions a formalitzar en els pròxims dies i dins del termini marcat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «des de Morella apostem per les energies renovables i volem que els projectes que s’impulsen al nostre terme municipal, compten amb el màxim consens possible i, per tant, en les ubicacions adequades». Al mateix temps, l’alcalde de Morella va entendre que com es va acordar a la junta de govern, «des del primer moment que vam conèixer la proposta, des del consistori de Morella ens vam mostrar en contra de les ubicacions d’aerogeneradors presentades més pròximes al centre històric. Per això anem a presentar al·legacions i fer una reunió informativa amb les associacions».

Cal recordar que des de l’ajuntament de Morella s’ha publicat el projecte a informació pública i es pot consultar a la web municipal a través de https://www.morella.net/projectes-informacio-publica/. És una proposta preliminar, la qual inicia el període d’informació pública amb les administracions i la ciutadania. Per tant, pot patir modificacions. Així, ara està en període d’al·legacions. També explicar que tota la informació està disponible de forma presencial a l’oficina d’obres i urbanisme.

El projecte en qüestió són dos parcs eòlics nous previstos a la zona de Torremiró, els quals seran Torremiró III i IV. El primer, el més gran dels dos, comptarà amb 12 aerogeneradors nous i una potència total de 41,40 MW. El segon en tindrà sis, i una potència de 20,70 MW. En la documentació presentada per l’empresa també es fa referència a les modificacions en les línies d’evacuació i els sistemes de transformació actuals.

REDACCIÓ
Mitjans