Logotips d'organismes oficials

Madrid adjudique la redacció de projecte de la futura A-68 entre les Ventes i Alcanyís

Parlem d'un traçat de 18 quilòmetres que unirà la capital del Baix Aragó i Valldesgorfa, un enllaç molt important per al Matarranya

Les Ventes de Valldesgorfa és el punt d'enllaç entre les carreteres que van a Saragossa, Tarragona i Castelló. Foto: R. Lombarte

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat un contracte de serveis per a la redacció del projecte de traçat i construcció de la futura Autovia A-68 en al tram entre les Ventes de Valldesgorfa i Alcanyís per un import total de 2,5 milions d’euros. Fa exactament tres anys, el Ministeri va aprovar un estudi informatiu per a la construcció de la futura autovia entre Valldesgorfa i Fuentes de Ebro (Saragossa), d’una longitud total de 88,5 quilòmetres. Per tal de redactar els projectes corresponents, el Ministeri va dividir el recorregut en sis trams diferents, dels quals el de les Ventes a Alcanyís és el que està ubicat més al sud. De fet, es tracte d’una connexió molt important per al Matarranya, perquè Valldesgorfa és el punt d’enllaç entre les carreteres que van a Tarragona, Castelló i Saragossa.

L’autovia A-68 té en execució la Ronda Sud de Logronyo, així com els trams entre Gallur-Mallén i El Burgo-Fuentes a la província de Saragossa. El tram entre les Ventes i Alcanyís tindrà una longitud aproximada de 18 quilòmetres, amb una secció autovia d’amplada de calçada de 7 metros, vorals exteriors de 2,5 metres i interiors d’entre 1 i 1,5 metres. La separació entre calçades serà d’una mitjana de 10 metres. Al llarg d’este traçat estan previstos tres enllaços, que connectarien amb la N-232, la N-420 i la N-211. Al mateix temps, este projecte preveu la construcció d’un viaducte per a salvar el riu Guadalope. La redacció d’este tram de la A-68, actual N-232, se sume a les obres que ara mateix s’estan executant al Port de Querol, província de Castelló, i que faran més àgils les connexions entre Saragossa i el litoral valencià.

REDACCIÓ
Mitjans