Logotips d'organismes oficials

… i les plataformes anuncien una manifestació a Saragossa

Està convocada per al pròxim 13 de març i ha estat impulsada per les diferents entitats aragoneses contràries al model energètic que aposte per grans projectes eòlics i solars

El passat mes d'octubre, Madrid ja va viure una manifestació molt representativa que demanava una transició ecològica justa. Foto: NDM

Si al mes d’octubre va ser a Madrid, esta vegada serà a Saragossa. Representants de les plataformes contràries als grans projectes energètics van tindre una reunió el dissabte 15 de gener al local de l’associació de veïns Torrero-Venecia de la capital aragonesa. Una trobada que va servir per a unir forces, unificar criteris i organitzar una gran manifestació davant de les institucions aragoneses i les empreses que volen impulsar estos projectes. Una reunió en la qual van estar cridades les plataformes i entitats que van assistir a la manifestació convocada per Aliente ara fa tres mesos, i en la qual van assistir moltes persones d’Aragó i van estar representats les associacions i persones del Matarranya que s’oposen a estos projectes.

La manifestació està convocada per al pròxim 13 de març, i a través d’un comunicat les entitats han expressat que es farà per a mostrar «la seua oposició a l’especulació i a l’ocupació de les tres províncies aragoneses que comportaran estos grans projectes energètics». De fet, des de l’organització consideren estos projectes «una clara amenaça per a l’estil de vida, els paisatges, la biodiversitat i el futur» d’estos territoris. Es tracte d’una acció conjunta que se sumarà a les al·legacions contra els projectes de línies d’evacuació, les quals, consideren, s’aixecaran per «evacuar l’electricitat d’estes grans centrals i dur l’electricitat a comunitats com Catalunya, Euskadi i València, o proveir la comunitat europea a través de les línies d’interconnexió projectades.

Les plataformes presents són partidaris d’una implantació d’energies renovables, però de forma distribuïda i pròxima als punts de consum. D’aquí el lema que ja es va poder escoltar a Madrid i que abanderen: #RenovablesSIperoNOasi. Entre les diferents organitzacions convocades a la reunió del dissabte trobem la Plataforma en defensa de los Paisajes de Teruel, la qual treballe de forma coordinada amb Gent del Matarranya i el moviment veïnal Valjunquera por los Paisajes, que són les dos entitats de casa nostra que més s’han mobilitzat contra els projectes de parcs eòlics del Matarranya. De fet, el passat dia 13 es va celebrar reunió al Matarranya per a impulsar línies d’acció i recollir al·legacions als projectes de Forestalia.

REDACCIÓ
Mitjans