Logotips d'organismes oficials

Publiquen la declaració d’impacte ambiental d’un nou tram de la N-232 al seu pas pels Ports

En les pròximes setmanes eixiran les expropiacions definitives del traçat entre la Torreta i Morella Sud

El tram entre la Torreta i Morella, a la N-232, serà el pròxim en viure millores. Foto: NDM

El BOE va publicar dilluns la declaració d’impacte ambiental del projecte de millora de la carretera N-232 en el tram entre la Torreta i Morella Sud. Esta publicació, després de mesos recavant informes, marque un punt d’inflexió en la tramitació perquè les obres, que milloraran les connexions entre el litoral de Castelló i l’interior dels Ports i el Matarranya, siguen una realitat. Precisament, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va mantindre aquell mateix dilluns diferents reunions telefòniques amb representants del Ministeri de Transports, les quals han confirmat que en les pròximes setmanes es publicaran les expropiacions definitives amb el llistat de drets i de béns. Posteriorment, s’aprovarà el projecte per a traure la licitació dins d’esta primavera.

Ripollés va destacar que «esta gran notícia constate el suport del Govern d’Espanya amb este projecte, el qual, ben prompte, suposarà la millora integral de tota la N-232 al nostre terme». L’edil va recalcar que «aconseguir la declaració d’impacte ambiental favorable ha sigut un treball laboriós i de constant comunicació amb el Ministeri de Transports, així com altres administracions com les conselleries pertinents», i va aprofitar per «agrair tot el treball que s’ha fet des de l’ajuntament i comptar ja amb la declaració d’impacte ambiental, la qual sabem que és un punt clau i el punt d’inflexió perquè en els pròxims mesos tinguem l’empresa per a executar este projecte tan important per al nostre futur». De fet, i en pocs anys, la N-232 experimentarà un canvi notable entre les Ventes de Valldesgorfa i Vallivana.

Cal explicar que el projecte de millora de la carretera N-232 en el tram de la Masia de la Torreta fins a Morella Sud tindrà un pressupost de 17,6 milions d’euros. Amb ella es completarà l’últim tram de la carretera N-232 que quede per condicionar a la província de Castelló, sumat a les obres de condicionament del Port de Querol, entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta, actualment en execució. L’actuació projectada comprèn la millora de traçat i reordenació d’accessos en el tram comprés entre els punts quilomètrics 54.900 i 60.210 de la carretera actual, amb una longitud d’actuació en tronc principal de 4,85 km. A estes obres cal afegir el tram entre la Pobla d’Alcolea i Ràfels, que es va millorar al llarg de la passada legislatura, així com les obres de la futura A-68 que es faran direcció Saragossa.

REDACCIÓ
Mitjans