Logotips d'organismes oficials

Primera cadena humana de 200 metres, al Matarranya, enfront de la massificació eòlica

Al voltant d’unes 300 persones han recorregut camps i muntanyes de la comarca del Matarranya sota el lema ‘molins no’ per reivindicar el seu paisatge i patrimoni

Video Thumbnail
Primera cadena humana de 200 metres, al Matarranya, enfront de la massificació eòlica
El Mas de Labrador ha estat el punt de trobada de centenars de persones de la comarca del Matarranya. El motiu? Alçar la veu contra els macroprojectes eòlics que l'empresa Forestalia i Capital Energy pretenen implantar a la comarca i que suposarien la instal·lació de nous aerogeneradors de més de 20

El Mas de Labrador ha estat el punt de trobada de centenars de persones de la comarca del Matarranya. El motiu? Alçar la veu contra els macroprojectes eòlics que l’empresa Forestalia i Capital Energy pretenen implantar a la comarca i que suposarien la instal·lació de nous aerogeneradors de més de 200 metres d’altura. La jornada es va desenvolupar a la plaça del mas amb tallers pensats per a les famílies i, sobretot per als més menuts. A més també es va fer la primera cadena humana de 200 metres per visibilitzar l’impacte que tindran els aerogeneradors paisatgísticament i una imatge aèria amb l’eslògan ‘Molinos No‘.

Tot i la negativa de Capytal Energy respecte a les al·legacions presentades, van aprofitar la jornada per a continuar recollint l’opinió de la gent. A més, també es van establir taules informatives per explicar l’actual situació.

Sota el lema “Renovables si, però no així” s’ha posat de manifest una vegada més que els veïns i veïnes del Matarranya i Baix Aragó no estan d’acord en com s’estan plantejant aquests projectes. Per això demanen que s’escolte al territori i s’òbriga un diàleg amb els ajuntaments i ciutadans. D’altra banda, creuen que un projecte local amb la creació de comunitats energètiques podria ser una bona solució no soles per estalviar en el preu de la llum sinó també per a conservar el territori d’acord amb la producció energètica.

Amb aquesta jornada festiva i reivindicativa un cop més els veïns i veïnes del Matarranya va tornar a posar en valor la importància del seu paisatge i patrimoni.

REDACCIÓ
Mitjans