Logotips d'organismes oficials

Ampliació del polígon industrial i la recta final de la nova escola infantil de Peñarroya

El procediment per a l'ampliació del Polígon Industrial de Pena-roja continua avançant, al mateix temps, l'Ajuntament de Pena-roja està afrontant la recta final

La nova Escola Infantil 'Sagalets'. Foto: I. Aparicio

PENA-ROJA AMPLIACIÓ POLÍGON INDUSTRIAL
El procediment per a l’ampliació del Polígon Industrial de Pena-roja continua avançant en una zona en la que ja es compta amb quatre naus construides i en funcionament des de fa temps. En aquest enclau es troba també la bàscula i el silo per a la sal que es llança per netejar carrers i carreteres i actualment el que s’ha plantejat per part de l’Ajuntament de Pena-roja és la seua ampliació. L’alcalde de Pena-roja, Ricardo Blanch apuntava que “vam comprar els terrenys per a l’ampliació i ara s’ha fet la parcel·lació i la creació dels serveis necessaris. En breu estaran les parcel·les a la venda”. I és que tot el referent a l’ampliació de l’espai industrial es troba ja molt avant, faltan únicament alguns detalls “algunes qüestions tècniques i burocràtiques per poder posar-les a la venda”, indicava l’alcalde Ricardo Blanch.

Existeix demanda per instal·lar-se al Polígon Industrial de Pena-roja. A falta d’aquestos detalls burocràtics, entre els quals es troba el fet de fixar el preu d’eixida per a la venda de les parcel·les, hi han empreses interessades. Una d’aquestes empreses estava relacionada amb la gestió de la planta de purins i que volie disposar de terrenys al Polígon, si bé, tal com apuntava Ricardo Blanch “aquesta empresa no va aconseguir la licitació i ara eixes parcel·les no les necessita. Encara així es compta amb interès per tal d’adquirir terrenys al Polígon”. Es tracta a més d’una important inversió la realitzada per l’Ajuntament de Pena-roja en aquesta matèria i que Blanch fixa “en uns 250.000 euros, ja que a la compra de les parcel·les s’ha d’afegir la construcció dels vials, la il·luminació, la telefonia i altres serveis necessaris per a aquestes 7 noves parcel·les”.

NOVA ESCOLA INFANTIL DE PENA-ROJA
Al mateix temps, l’Ajuntament de Pena-roja està afrontant la recta final dels treballs de construcció per a la nova Escola Infantil ‘Sagalets’ i que comptava recentment amb algunes complicacions en la instal·lació de l’aire acondicionat i la calefacció. Segons apuntava Ricardo Blanch, alcalde del municipi “hem hagut d’ampliar els terminis per a la conclusió de l’obra ja que molts dels materials que s’han de subministrar s’han retrasat”. Pena-roja ha aconseguit la concesió d’aquesta ampliació i segons Blanch “ara només queden treballs de fusteria i pintura. Crec que en un mes o mes i mig l’obra estarà acabada”.

Cal recordar que l’Escola Infantil ‘Sagalets’ a més de donar servei a les families del poble de Pena-roja també ho fa per al poble veí d’Herbers, a la comarca dels Ports. “A nosaltres ens va molt bé, ja que esta familia d’Herbers pot aprofitar aquest servei que tenim ací a Pena-roja. Es bonic que ens puguen ajudar poblacions com Pena-roja i Herbers que som veïnes i germanes”.

REDACCIÓ
Mitjans