Logotips d'organismes oficials

El pla de millora de la DPT actuarà enguany als carrers de 204 pobles de la província

Com a novetat de la convocatòria de les anualitats 2021 i 2022, s'ha ampliat la superfície a actuar per municipi. També s'ha incentivat la intervenció en aquelles poblacions que tenen pedanies

El vicepresident de la Diputació, Alberto Izquierdo, durant la presentació d'estos plans de carrers. Foto: NDM

La Diputació Provincial actuarà enguany en la millora de carrers a 204 municipis a través de 284 actuacions. Unes obres que es contemplen dins del Pla de Millora de Vies, i que es traduirà en una inversió històrica de 4,2 milions d’euros. Les obres es faran en dos fases. A la primera, destinada als municipis beneficiaris del pla de l’any 2021, s’espere començar a la primavera, mentre que les actuacions dels municipis beneficiaris de l’any 2022 se faran durant el tercer i quart trimestre del present any. Com a novetat a la convocatòria d’estes dos anualitats, s’ha ampliat la superfície a actuar a cada municipi, de 800 a 1.000 metros quadrats, dels quals la Diputació assumirà un 75% del cost, aproximadament, i els diners restants els pagarà l’ajuntament, proporcionalment en funció dels criteris de població.

En esta convocatòria també s’ha reforçat l’atenció als barris, una decisió que s’emmarque en els esforços realitzats en esta legislatura per incentivar que la inversió arribo a tots els racons de la província. El pla contemple actuacions específicament en pedanies. Per al vicepresident de la Diputació Provincial, Alberto Izquierdo, esta decisió «segueix la línia que es va iniciar al començament de l’actual legislatura, amb una sensibilitat especial de l’equip de govern als barris». Des de la Diputació, Izquierdo va recordar també que als ajuntaments se’ls puntuarà de forma positiva. I és que aquell que actue en totes les seues pedanies té prioritat sobre aquells que no ho fan. Paral·lelament, Izquierdo va concretar que a finals d’any eixirà la convocatòria dels plans 2023 i 2024, per així agilitzar el procés de convocatòria.

REDACCIÓ
Mitjans