Logotips d'organismes oficials

El FITE contemple una inversió de més d’1 milió d’euros entre 10 pobles del Matarranya

Estos fondos destinaran una partida econòmica a millorar la captació d'aigua de boca de Lledó, al centre assistencial de La Freixneda o a la nova Oficina de Turisme de Beseit

Video Thumbnail
El FITE contemple una inversió de més d’1 milió d’euros entre 10 pobles del Matarranya
El Fons d’Inversions (FITE) destinarà més d’1 milió d’euros en deu projectes impulsats des d’ajuntaments del Matarranya. Es tracte, entre d’altres, de la millora de la captació d’aigua potable de Lledó, de la creació d’un espai d’assistència i coworking a La Freixneda, d’una nova fase de la piscina

El Fons d’Inversions (FITE) destinarà més d’1 milió d’euros en deu projectes impulsats des d’ajuntaments del Matarranya. Es tracte, entre d’altres, de la millora de la captació d’aigua potable de Lledó, de la creació d’un espai d’assistència i coworking a La Freixneda, d’una nova fase de la piscina climatitzada de Vall-de-roures, d’una infraestructura social i esportiva per a Queretes, dels últims acabats a l’hostal de Torredarques, de la nova oficina de turisme de Beseit, així com de diferents projectes que pretenen millorar el parc d’habitatge social als pobles de ValljunqueraLa PortelladaArenys de Lledó i Ràfels. Un total d’1,1 milions d’euros per a deu municipis del Matarranya a través del FITE, i que a nivell provincial beneficien un total de 95 localitats.

Entre els projectes que cobrirà esta nova partida del FITE hi ha una nova fase de la piscina climatitzada de la capital comarcal. Carlos Boné, alcalde del municipi, va explicar que «el projecte que impulsem passe per convertir una de les piscines d’estiu en una piscina coberta i climatitzada per a poder donar servei als nostres veïns tot l’any. D’esta forma, Valderrobres transformarà en climatitzada la piscina mitjana, a la qual, a més, se li donen uns metros més de diàmetre. Gràcies a este projecte, la població tindrà piscina tot l’any, de manera que s’hi podran fer diferents activitats aquàtiques o de rehabilitació. De fet, Carlos Boné va concretar que «es tracte d’un projecte que teníem contemplat a inicis de legislatura, ja que és una demanda que ens van traslladar alguns veïns».

El projecte en qüestió suposarà més de 600.000 euros d’inversió, 240.000 dels quals arriben procedents de dos partides del FITE, una part s’assumeix amb el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació i els altres els sufragarà l’ajuntament amb els seus romanents. La previsió és tindre les obres acabades per a este mes de juny, quan obren les piscines d’estiu, per donar ús a les tres piscines. En cas que no acabaren les obres en temps i forma, este estiu la població utilitzaria la piscina gran i la menuda. A més de les obres de Valderrobres, este FITE contemple també la construcció de la nova oficina de turisme de Beseit. Un projecte que des del consistori contemplaven des de fa ja un temps, a causa del pes turístic que té la població en esta matèria.

Sobre això, Juan Enrique Celma, alcalde del municipi, va dir que «Beseit té una important quantitat de visitants al llarg de tot l’any, i l’Oficina de Turisme que tenim se’ns ha quedat menuda. Per això, l’ajuntament ha apostat per la creació d’un nou espai, més gran, que facilitarà informació als nostres visitants i que al mateix temps generarà un lloc de treball fix durant tot l’any». Beseit ha rebut una partida valorada en 120.000 €, si bé la previsió del consistori és que la inversió supero els 200.000 euros. Els diners restants els assumiria amb fons propis. Esta nova Oficina de Turisme s’aixecarà al costat de les actuals dependències, a l’entrada del poble, al costat de la bàscula, en un solar que ara ocupe un edifici municipal que anirà a terra.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans