Logotips d'organismes oficials

El MITMA aprove l’expedient d’informació pública de la nova N-232 entre la Torreta i Morella

En unes setmanes està prevista la publicació definitiva de les expropiacions i, a continuació, la licitació de l'obra

El millora del tram entre Morella Sud i la Torreta agilitzarà les connexions entre el Matarranya i el litoral de Castelló. Foto: NDM

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha aprovat l’expedient d’informació pública i el projecte definitiu del condicionament i reordenació d’accessos de la carretera N-232 en el tram Masia de La Torreta-Morella Sud. Esta fita és un pas fonamental per a la redacció del projecte de construcció i iniciar, en les pròximes setmanes, la publicació definitiva de les expropiacions dels terrenys del nou traçat de la carretera. Esta actuació tindrà un pressupost de 17,6 milions d’euros per a millorar el traçat i els accessos de la N-232 en el tram entre el quilòmetre 54,9 i el 60,2. Gràcies a esta actuació, es completarà l’últim tram de la carretera dins de la província de Castelló, millorant les connexions entre el Matarranya i el litoral de Castelló per la N-232 i travessant Els Ports.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que «la millora de la N-232 és el projecte més important per a Morella i les comarques valencianes i aragoneses que comunique», i va afegir que «estem en permanent comunicació i coordinació amb el govern central, el qual té un ferm compromís en que la nova carretera siga una realitat i avui és un pas més en esta direcció». Finalment, l’edil va considerar que «ens alegre molt esta notícia i continuarem amb l’intens treball que estem fent». Com han informat dels del ministeri a l’ajuntament, està previst que en cosa de setmanes es publiquen també les expropiacions definitives de les propietats per on transcorre la carretera. Així, des del consistori, i com s’ha fet en anteriors ocasions, es posaran els espais municipals per a consultar la informació a disposició dels tècnics, veïnes i veïns.

Característiques tècniques
L’actual carretera N-232, per la qual circulen prop de 3.000 vehicles al dia, sent un 16 per cent de vehicles pesants, al tram en estudi comprés entre la masia de La Torreta i Morella sud, es caracteritze per tindre un traçat sinuós tant a planta com en alçat atès que discorre per una orografia ondulada, modelada per la presència de lleres naturals com és el cas del riu Bergantes. Igualment, dispose, excepte a la zona final, d’una secció transversal estricta que no supere els 6 metros d’amplada. Esta situació provoque problemes de visibilitat i funcionalitat i, per tant, un problema de seguretat viària. Per corregir-ho, s’ha dissenyat un nou traçat per a una velocitat de projecte de 80 km/h amb una secció de calçada convencional de dos carrils de 3,50 m i vores de 1,50 m.

REDACCIÓ
Mitjans