Logotips d'organismes oficials

L’Escola de Música de Vall-de-roures ampliarà els seus espais i tindrà onze aules

Les obres, que tindran una duració de mig any, s'esperen iniciar el mes d'agost. L'edifici creixerà pel carrer Belchite, la zona d'aparcament actual

L'Escola de Música creixerà pel carrer Belchite, on està l'entrada principal i la zona d'aparcament. Foto: R. Lombarte

L’Escola de Música de Vall-de-roures tindrà onze aules gràcies a l’ampliació que viurà en els pròxims mesos. De fet, l’ajuntament està a l’espera de rebre el projecte d’ampliació de les actuals instal·lacions, les quals han quedat menudes amb el pas dels anys. L’Escola de Música creixerà a través del carrer Belchite, fatxada principal de l’edifici que té una zona d’aparcament al davant. Gràcies a esta ampliació, l’escola doblarà el número d’aules que té ara mateix i resoldrà els problemes d’espai a l’hora de fer la formació musical. Carlos Boné és l’alcalde de la població, i va destacar que “el curs passat ja vam parlar amb la direcció de l’Escola de Música per buscar una solució als problemes d’espai. L’afició per la música ha anat creixent, i hem arribat a un moment que les instal·lacions s’han quedat menudes”. Les obres duraran, aproximadament, sis mesos, i la previsió del consistori és que comencen en el mes d’agost.

Al respecte, Boné va apuntar que “estem pendents de l’entrega del projecte”, amb la previsió de “poder adjudicar les obres com més prompte millor, i que entre agost i setembre puguem aixecar estructures, que serà la faena més complicada”. Les obres suposaran un canvi important per a l’Escola de Música. I és que gràcies a esta reforma “pràcticament doblarem l’espai actual“, de manera que “entre les aules que teníem i les noves que farem, passarem a onze aules, tenint una escola molt digna i gran”. Des del consistori no van amagar que l’inici del nou curs musical pot estar una mica condicionat per estes obres. “L’ampliació de l’Escola de Música generarà algunes molèsties. Però haurem de ser tots una mica comprensibles”. Carlos Boné va destacar el treball que s’està fent des de l’Escola de Música, de la qual han eixit diferents veïns que han fet de la música la seua carrera professional.

Per la seua part, i des de la direcció de l’Escola de Música, José Miguel Roig no va amagar la satisfacció d’ampliar les actuals instal·lacions. Una escola que, “amb el número actual d’alumnes matriculats i el professorat contractat que tenim, s’ha quedat una mica menuda”. De fet, “ara mateix l’ajuntament ens ha cedit un espai de la Casa de Cultura. I tenim la sort que, com som una Escola de Música integrada per diferents municipis, el professorat ens podem organitzar relativament bé” i gestionar de la millor manera possible les cinc aules que té l’Escola de Música de Vall-de-roures. Pròximament, i amb l’ampliació d’espai, l’Escola de Música doblarà el número de les aules. I això “no sol facilitarà l’organització d’horaris“, va entendre Roig, sinó que “ens pot servir per a crear noves assignatures i afrontar qualsevol repte que ens pot vindre”, ja sigue un canvi en la legislatura o la possibilitat d’oferir cursos d’estiu.

Amb els anys, la música s’ha consolidat com una de les activitats preferides entre els veïns de la comarca. Una formació musical que no entén d’edats. El director de l’Escola de Música va recordar que “aquí tenim gent de totes les edats”. Entre ells, alguns alumnes majors de 80 anys. De fet, per a José Miguel Roig “una de les coses més xules és que se’t presento un alumne de 82 anys a fer la matrícula, sense tindre coneixements musicals, amb un esperit jove que sisquera tinguérem tots”. Pel que fa a la matrícula, la pandèmia ha tingut els seus efectes. La crisi del coronavirus va agarrar l’Escola de Música de Vall-de-roures en màxims històrics de matrícula. “En estos moments tenim uns 270 alumnes, quan al curs 2019-2020 vam arribar a xifres de 310 matriculats, tot un rècord”. Ara bé. Això no vol dir que a partir d’octubre la matrícula torno a créixer. I és que al Matarranya hi ha una gran passió per la música.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans