Logotips d'organismes oficials

En marxa les obres de conservació de la nostra Senyora de Gràcia de La Freixneda

S'invertiran més de 80.000 euros, a través de 'Suelo y Vivienda', per consolidar l'edifici i crear un passadís d'accés a la capçalera del santuari

El departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, a través de l’empresa Suelo y Vivienda, ha firmat l’acta de replanteig per a l’inici de les obres de la fase 2 del Pla de Conservació del santuari de la Marededéu de Gràcia a La Freixneda. Tal com va explicat el conseller de Vertebració del Territori, José Luis Soro, estes obres suposaran «l’estabilització de les estructures principals de l’hostatgeria i la creació d’un recorregut segur al voltant de la capçalera del santuari que és on s’integren les peces de interès arquitectònic». S’impulsaran les tasques de desbrossament, desenrunament i consolidació per obrir zones d’accés públic als voltants del porticat i a la capçalera.

Així mateix, s’aclarirà la zona porxada i sagristia, alliberant la crugia interior, i les coves del cambril i del pou, així com el patinet de comunicació amb l’hostatgeria. Les obres de condicionament també serviran per a generar zones d’accés restringit que facilitaran el manteniment de l’edifici. Per a fer l’estabilització de les estructures principals s’actuarà als murs més esvelts a través d’un entirantament-acodallament amb perfils d’acer galvanitzat. S’executaran consolidacions d’arcs i remats dels murs a través de tècniques tradicionals de paleta i, eventualment, cosits estàtics, així com la consolidació de finestra sobre altar i zones no tractades.

Els treballs han estat adjudicats a la Constructora Alcañizana Gil SL per un import de 67.800 euros (sense IVA) amb un temps d’execució de les obres de quatre mesos. A este import se sumen els 12.000 euros destinats a la direcció facultativa que anirà a càrrec de Fernando Alegre i Rubén Esteve.

REDACCIÓ
Mitjans