Logotips d'organismes oficials

Queretes cree una enorme bassa per a l’aigua de boca

Tindrà una capacitat d'uns 25 milions de litros, i gràcies a ella s'espere resoldre d'una vegada per totes els problemes de subministre hídric de la població

Video Thumbnail
Queretes cree una enorme bassa per a l’aigua de boca
Les obres de construcció de la bassa de Queretes avancen a gran ritme, i el consistori creu que es podrà començar a omplir el pròxim mes de juliol. Parlem d'una obra significativa, i que busque resoldre d'una vegada per tots els problemes d'aigua de boca que viu Queretes en les últimes dècades. Fern

Les obres de construcció de la bassa de Queretes avancen a gran ritme, i el consistori creu que es podrà començar a omplir el pròxim mes de juliol. Parlem d’una obra significativa, i que busque resoldre d’una vegada per tots els problemes d’aigua de boca que viu Queretes en les últimes dècades. Fernando Camps és l’alcalde de la població, i va reconèixer que «fa anys que teníem este projecte al cap. Una obra que entenem que serà la solució per als problemes de l’aigua de boca», perquè la bassa tindrà una capacitat «d’uns 22 a 25 milions de litros». La bassa s’ha aixecat a tocar del riu Algars per al consum d’aigua de boca. S’omplirà per decantació, de forma que no necessitarà bombejar l’aigua per a omplir-la. Des de l’ajuntament van afegir que gràcies a esta bassa «conservarem el cabal de l’Algars» durant l’estiu, d’aquí que no eixugarem el riu «i els banyistes podran aprofitar les zones de bany natural». La creació d’esta bassa no amague les reivindicacions històriques de Queretes, que considere també necessària la construcció de la bassa lateral prevista al riu Algars per la gestió de la conca.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans