Logotips d'organismes oficials

Les obres del futur Hospital d’Alcanyís superen el 34% d’execució i mantenen els terminis previstos

El president Lambán recorde la inversió sanitària més gran a la província de Terol amb dos hospitals en obres i 170 milions de pressupost

El president Javier Lambán, durant la visita institucional a les obres de l'Hospital d'Alcanyís. Foto: NDM

Les obres de construcció del futur Hospital d’Alcanyís es troben en estos moments al 34,5% d’execució i mantenen final del 2023 com a termini de finalització. Així ho va poder constatar el president d’Aragó, Javier Lambán, que va visitar-ne l’estat el passat 23 de juny, juntament amb les conselleres de Presidència i de Sanitat, Mayte Pérez i Sira Repollés, respectivament, en els que ja s’han certificat un total de 28,9 milions. El pressupost global de l’obra serà de 83,7 milions d’euros (78,2 es corresponen al contracte actual i 5,4 milions ja van ser executats per la primera adjudicatària de les obres) i la data prevista per concloure l’obra està marcada al final de 2023.

Els terminis i el percentatge d’execució d’obra van d’acord amb els terminis previstos i, de fet, durant este any s’han pressupostat 33 milions d’euros, dels quals ja se n’han executat 16,2. Cal recordar que este nou contracte es va firmar el juliol del 2021 després de la resolució del contracte amb l’anterior adjudicatària i en un any ja s’han certificat 23,5 milions d’euros. El futur Hospital d’Alcanyís comptarà amb una població assignada de més de 73.000 persones i tindrà una superfície de 53.241 metres quadrats construïts, tres vegades més que els 16.988 metres quadrats de l’actual edifici.

Compromís amb la província
El president d’Aragó va entendre que el seu govern està executant en estos moments la inversió sanitària més gran a la província de Terol, de més de 170 milions d’euros, amb la construcció simultània de dos hospitals que permetran continuar garantint una assistència sanitària de qualitat per a tots els veïns del territori. Igualment, Lambán va recordar el compromís, no només amb la quantitat, sinó amb la qualitat, l’excel·lència en la prestació de serveis sanitaris a la província, ja que a la inversió en dos hospitals s’uneix el nou pla de transport sanitari vinculat al Pla d’Emergències, així com el reforç de l’atenció primària que preveu el Pla d’Acció d’Atenció Primària i Comunitària 2022-2023, així com el Pla de Salut Mental 2022-2025.

Pel que fa a l’Hospital de Terol, fins a finals de maig s’han certificat obres per 45,1 milions d’euros, cosa que supose una execució del 49% de la licitació (92,5 milions d’euros).

REDACCIÓ
Mitjans