Logotips d'organismes oficials

La futura passarel·la sobre el riu Matarranya començarà a partir de l’octubre

El conseller de Vertebració del Territori, José Luis Soro, va presidir la presentació a Vall-de-roures d'esta infraestructura que ajudarà a millorar la seguretat dels veïns

El Pont de Ferro a Vall-de-roures. A la dreta anirà la futura passarel·la. Foto: I.A.

Les obres de la futura passarel·la sobre el riu Matarranya començaran en qüestió de mesos. Així ho va anunciar el conseller de Vertebració del Territori, José Luis Soro, durant la seua visita el passat 1 de juliol a Vall-de-roures. El conseller va estar acompanyat del director general de carreteres, Bizen Fuster, així com del director provincial del ram, Ignacio Belanche, i va aprofitar esta visita a la capital del Matarranya per a conèixer la recent actuació que s’ha fet en el tram de la A-231 entre la rotonda de la Creu Roja i el Pont de Ferro, que ha suposat una inversió d’uns 89.000 euros. La passarel·la que s’aixecarà sobre el riu Matarranya està considerada com la solució més segura de cara a separar la circulació de vehicles i de persones en un punt d’important mobilitat. Les obres començaran per al mes d’octubre, i la previsió de Vertebració és tindre-les acabades en sis mesos.

La passarel·la se situarà a tres metros de l’actual ‘Pont de Ferro’, punt de connexió de la capital del Matarranya a través de la A-231, direcció Tortosa. Es construirà al costat dret del pont de cara al casc històric, i gràcies a esta infraestructura se separarà la circulació de cotxes de la de persones, creant-se un nou accés entre la part vella i la part nova de Vall-de-roures. La infraestructura tindrà 56 metros de longitud i tres metros d’amplada. Serà una passarel·la metàl·lica amb dos vanos, de 30 i 26 metros de longitud, i de quatre arcs que descansaran sobre una pila central en el riu Matarranya. El paviment de la passarel·la s’ha dissenyat amb tarima formada per taules massisses de freixe. Segons els càlculs que mou Vertebració del Territori, les obres podrien estar perfectament acabades per al mes de març, i esta actuació tindrà una inversió superior als 500.000 euros.

Al respecte, José Luis Soro va recordar que «el dia 30 de juny es va procedir a l’obertura dels sobres, i tenim dos empreses interessades». Unes obres necessàries, i que «evitaran el trànsit de persones pel pont metàl·lic», millorant la seguretat dels peatons. Al mateix temps, Soro va considerar que «en paral·lel a la firma del contracte de les obres estan totes les tramitacions amb INAGA i Confederació», però amb la previsió que estigue tot a punt per a l’octubre i tindre la passarel·la operativa per al pròxim 2023.

REDACCIÓ
Mitjans