Logotips d'organismes oficials

La renovada N-232 al seu pas per Querol s’obri a la circulació el 20 de juliol

Les obres han suposat una inversió de més de 42 milions d'euros, i el nou traçat reduirà les distàncies en 7 quilòmetres i més de 10 minuts de trajecte

La intervenció de la N-232 ha suposat una millora significativa de la seguretat de la carretera. | Foto: NDM

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar el passat 30 de juny  que el 20 de juliol s’obrirà a la circulació el nou traçat de la N-232 en el tram entre el Port de Querol i la Torreta. Finalment la data assenyalada ha arribat i en l’acte d’inauguració està prevista l’assistència del President del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, entre altres. Parlem d’una infraestructura molt important per a les comarques del Matarranya i Els Ports. I és que es tracte de la connexió directa entre l’interior de Castelló i Aragó amb el litoral valencià. L’actuació, que ha suposat una inversió superior als 42 milions d’euros, reduirà les distàncies en més de 7 quilòmetres. És a dir, els trajectes s’escurçaran més de 10 minuts entre el litoral valencià i les nostres comarques. Al mateix temps, l’actuació supose una important millora en la seguretat, donat que desapareixen les sinuoses corbes de l’actual traçat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar «la importància de la nova N-232 per millorar la comunicació de Morella i tota la comarca dels Ports amb el litoral valencià», i va afegir que «estem ja en les últimes setmanes per a acabar els treballs i que ja es puga obrir al trànsit». A la vegada, Ripollés va apuntar que «l’anunci de la ministra és una excel·lent notícia i esta obra és de justícia perquè tinguem un traçat més segur i més ràpid». L’edil va explicar també que «la renovació de la carretera N-232 és el projecte més important per al futur socioeconòmic d’esta zona i ens alegre veure com les infraestructures més potents arriben a la recta final i deixaran pas a la fase d’acabats». Rhamsés Ripollés va recalcar que «en els pròxims dies informarem sobre quins actes hi haurà per a commemorar este moment històric».

L’actuació que està a punt de concloure ha tingut un pressupost de més de 42 milions d’euros, i la millora de la carretera N-232 en el tram comprès entre el Port de Querol i el Mas de la Torreta reduirà en 7 quilòmetres el traçat de via i en més de 10 minuts el temps de circulació pel port. Al mateix temps, s’ha reduït el desnivell i el pendent és més progressiu. La intervenció de la N-232 en la comarca dels Ports també ha suposat una millora significativa de la seguretat a la carretera gràcies a la creació d’un nou carril per als vehicles lents i pesants. Un nou tram de N-232 que cal sumar a la millora de la connexió entre Torremiró i Sant Bernat i la connexió entre Mont-roig i Ràfels que s’ha viscut en els últims anys. De fet, la millora de la N-232 és una reivindicació històrica per als veïns i municipis del Matarranya.

El traçat pendent
Pel que fa a la carretera N-232, també està en procés de millora el tram que connecte el Mas de la Torreta amb Morella-Sud, cosa que agilitzarà encara més la connexió entre el Matarranya i el litoral de Castelló. De fet, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana té aprovat l’expedient d’informació pública i el projecte definitiu del condicionament i reordenació d’accessos de la carretera. En estos moments, l’ajuntament de Morella, terme per on discorre este tram de nacional, està pendent de la publicació de les expropiacions dels terrenys del nou traçat de la N-232. Davant tot este procés, l’alcalde Ripollés va concloure que «el govern central demostre un ferm compromís en fer una realitat la millora d’esta carretera».

REDACCIÓ
Mitjans