Logotips d'organismes oficials

La Vall del Tormo ratifica la seua oposició a la alta tensió

L'ajuntament ratificarà en ple les al·legacions contra la construcció de la línia elèctrica

La linía preveu connectar Casp amb Valderrobres. NDM

L’Ajuntament de La Vall del Tormo ratificarà les al·legacions que ja va presentar en el seu moment, en el mes de maig passat, sobre el projecte de construcció de la línia d’alta tensió de 132 kv entre la subestació Valdepilas a Casp (Saragossa) y a la subestació existent a Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya. L’ajuntament va rebre durant el setembre la contestació per part de l’empresa promotora de la distribució, pertanyent al grup Endesa i ara torna a ratificar les consideracions formulades.

Inma Antón, tinent alcalde de l’ajuntament de La Vall del Tormo confirmava que el consistori “ratificarà les seues al·legacions inicials atès que estem al costat dels veïns i veïnes del municipi que es consideren perjudicats pel pas de la línia i que es van sumar als escrits d’al·legacions”. A més, Inma Antón va afegir que “la voluntat popular respecte a este i altres projectes en el nostre terme municipal és molt clara i l’ajuntament de La Vall del Tormo està del costat del veïnat”.

Un tema, el de les al·legacions, que s’ha reobert a l’ajuntament de La Vall del Tormo una vegada rebuda la resposta de l’empresa i de la qual la tinenta alcalde, Inma Antón afegia que “l’empresa promotora ha respost a les nostres al·legacions dient que sí que havien informat els afectats quan a nosaltres ens consta que no ha estat així i que ningú al poble ha rebut cap informació sobre este tema”.

La línia d’alta tensió de 132 kV entre Casp i Vall-de-roures travessa els termes municipals de vuit municipis, tres a la província de Saragossa (Casp, Favara i Maella) i cinc a la província de Terol (La Vall del TormoMassalió, Valljunquera, La Freixneda i Vall-de-roures). La línia compta amb una longitud total de 50 quilòmetres, dels quals se situen 25 aproximadament en cadascuna de les dos províncies. L’empresa distribuïdora al·lega que esta infraestructura millorarà la qualitat del subministrament elèctric en zones de les comarques del Baix Aragó, Matarranya i Maestrat, territori que sofrix apagades per inclemències del temps.

REDACCIÓ
Mitjans