Logotips d'organismes oficials

La ermita de Santa Bárbara restaurada gracies al taller de empleo de La Freixneda

Nou alumnes han rebut els seus diplomes en l'especialitat de Restauració d'àrees degradades

Video Thumbnail
L'ermita de Santa Bàrbara restaurada gràcies al taller d'ús de La Freixneda
El taller d'ús de "La Fresneda 3" és un dels 113 projectes d'escoles taller i tallers d'ocupació subvencionats per l'Inaem en 2021. Estes iniciatives, repartides per tot el territori aragonès, 49 a la província de Saragossa 30 a Osca i 34 a Terol, han permès oferir formació i ocupació a 1.209 person

El taller d’ús de “La Fresneda 3″ és un dels 113 projectes d’escoles taller i tallers d’ocupació subvencionats per l’Inaem en 2021. Estes iniciatives, repartides per tot el territori aragonès, 49 a la província de Saragossa 30 a Osca i 34 a Terol, han permès oferir formació i ocupació a 1.209 persones mentre desenvolupen projectes d’interès social, com el dut a terme en La Freixneda. Per a això s’ha destinat un pressupost històric de 29,4 milions d’euros, dels quals, set milions d’euros provenen dels fons europeus REACT-EU, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. El de la Freixneda ha estat dirigit al manteniment, conservació i posada en valor de l’entorn de Santa Bàrbara, obres hidràuliques i àrees verdes.

Al cap d’un any d’estudi i treball, 9 alumnes són els que acaben d’acabar aquest taller d’ocupació “La Fresneda 3″. Un taller que es troba dins de l’especialitat de Restauració d’àrees degradades sent tres els certificats aconseguits. Rafael Herrero, director i docent del taller, comenta que “hem estat treballant en les àrees de jardineria, pedra i obra de paleta“.

Gràcies a les actuacions del taller d’ocupació de La Freixneda s’ha pogut donar continuïtat als anteriors treballs que es van realitzar fa més de 10 anys en els tallers d’ocupació. “Ara des del consistori han considerat que era convenient continuar estos treballs per a mantenir el que s’havia fet ja en els anteriors tallers d’ocupació”, manifesta Herrero.

La consolidació i adequació dels accessos al calvari i l’ermita de Santa Bàrbara així com treballs de desbrossament, neteja, reg per degoteig, plantacions i instal·lació de mobiliari, han estat les activitats executades durant aquest taller d’ocupació. Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda afegeix que, “com a treball puntual també s’ha treballat en diferents zones del poble que també estaven dins del projecte com són la plaça del Pilar, que després de talar l’arbre de la plaça havia quedat molt destruïda. A més de la costa del Pou i La Font dels Piletes“.

Les 4 dones i 5 homes que han format part d’aquest taller d’ocupació “La Fresneda 3″ ja tenen els seus diplomes i dos d’ells ja han estat contractats gràcies a este projecte.

IA/MJ

 

Mitjans