Logotips d'organismes oficials

Vertebració millore la carretera que connecte La Canyada i Torrevelilla

El conseller José Luis Soro ha visitat l'evolució de les obres, que estan al 60% de la seua execució. S'hi invertiran prop de 3,5 milions d'euros en el projecte més important que s'està fent a la província

José Luis Soro ha visitat les obres de millora d'esta carretera del Mesquí. | Foto: NDM

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va visitar les obres que s’estan impulsant a la carretera A-1409 entre les poblacions de Torrevelilla i La Canyada de Veric. Els treballs suposen l’ampliació de la calçada, passant a dos carrils de 3 metres i 50 centímetres de vorera. A la vegada, i gràcies a la millora del traçat, estret i summament complicat, la longitud de la carretera se reduirà 564 metros. El pressupost d’adjudicació d’este tram de carretera de 4,7 quilòmetres és de pràcticament 3,5 milions d’euros. En estos moments s’ha executat el 60 per cent de l’obra i la previsió és que els treballs estiguen acabats al gener.

José Luis Soro va visitar algunes de les zones d’actuació on s’estan col·locant les malles de triple torsió per evitar despreniments. Soro va explicar que esta és l’actuació més important que s’està impulsant en estos moments a la província de Terol, i que suposarà una millora substancial de la seguretat viària. El conseller va recordar que és un eix bastant important en la connexió de la província de Castelló amb Alcanyís. De fet, molts veïns del sud del Matarranya utilitzen esta carretera per a baixar a poblacions del Mesquí i del Baix Aragó, com pot ser Castellseràs, Torrevelilla, La Codonyera o Bellmunt.

L’obra de la A-1409 té dos zones d’actuació diferenciades. El primer tram de dos quilòmetres ha suposat millores importants en els corbes. A partir del quilòmetre 20,8, el tram està molt condicionat per l’orografia del terreny i l’existència d’un LIC, i en este tram s’ha actuat fent millores puntuals per a dotar la plataforma de l’amplada necessària. A l’actuació s’han remodelat els tres enllaços existents a la zona per millorar la seguretat viària. Parlem de les dos interseccions que donen entrada a la vila de Bellmunt i l’enllaç que es desvie per la carretera d’accés a La Sorollera. La faena pendent per als pròxims mesos se centrarà en la senyalització horitzontal i vertical.

REDACCIÓ
Mitjans