Logotips d'organismes oficials

La Diputació es pose a disposició del territori per a resoldre els desperfectes de les riuades

El president Manuel Rando ha visitat este dilluns el nord del Matarranya. Ahir ho va fer el vicepresident de la institució, Alberto Izquierdo

Video Thumbnail
Massalió demanarà la zona catastròfica davant dels desperfectes provocats per les riuades
La Diputació Provincial s'ha posat a disposició del Matarranya per a resoldre tots els problemes relacionats amb les riuades que ha patit el territori. Este mateix dilluns, el president de la institució provincial, Manuel Rando, ha visitat les poblacions de la Vall del Tormo, Massalió, Calaceit i Qu

La Diputació Provincial s’ha posat a disposició del Matarranya per a resoldre tots els problemes relacionats amb les riuades que ha patit el territori. Este mateix dilluns, el president de la institució provincial, Manuel Rando, ha visitat les poblacions de la Vall del Tormo, Massalió, Calaceit i Queretes, que han estat segurament les més afectades per un temporal d’aigua que es va traduir en més de 250 litros de precipitació en alguns punts de la nostra comarca. L’eixida dels barrancs i les importants crescudes dels rius han provocat desperfectes en camps de cultiu, despreniments i solsides de marges, importants afeccions en pistes forestals i camins rurals, així com problemes en la qualitat de l’aigua de boca. De fet, els Bombers de Diputació estan subministrant Lledó en una cisterna perquè l’aigua del riu Algars baixe encara molt tèrbola i no és apta per al consum humà.

En este context, el president de la Diputació va concretar que «des de divendres hem estat en contacte amb el president de Comarca del Matarranya i alguns alcaldes» per a saber «com evolucionava el temporal». La principal prioritat «són les persones: evitar que algú prengue mal i que les persones grans estiguen ben ateses», a més de reposar els problemes en subministre de llum i resoldre la qualitat de l’aigua de boca. Rando va parlar dels problemes que ha patit la Vall del Tormo amb el subministre elèctric, així com de Lledó, on la crescuda del riu va afectar la qualitat de l’aigua, recordant que «les cisternes estaran a disposició de tots aquells pobles que tinguen problemes amb l’aigua de boca». Una vegada resoltes les prioritats més urgents i del dia a dia, la Diputació se centrarà en les vies de comunicació i en els camins rurals, que han estat les principals afectacions en els pobles del Matarranya.

Sense anar més lluny, el vicepresident de la Diputació Provincial, Alberto Izquierdo, va visitar diumenge el Matarranya, i va recordar que «no és una qüestió de quantitat de quilòmetres, perquè la majoria de camins no s’han vist afectats, però sí de zones puntuals», especialment en aquells trams que discorren per barrancs o per les vores dels rius. De fet, i des d’este dilluns, els tècnics de la Diputació estan valorant tota la malesa provocada per les fortes riuades, i la intenció és prioritzar les actuacions més urgents, com serien «els accessos a granges i a zones habitades». De fet, des de la Diputació han mobilitzat un equip d’emergència per a actuar en zones d’accés a explotacions agràries, masos habitats o captacions d’aigua. Unes destrosses que no sol han afectat el nord comarcal. La pista que comunique Beseit i Pena-roja també està castigada. Igual que el camí que enllace Pena-roja i Coratxà.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans