Logotips d'organismes oficials

Les basses laterals i la rehabilitació del santuari de Fórnols, entre les esmenes de Teruel Existe

L'agrupació d'electors ha presentat esmenes vinculades a la gestió de l'aigua i nous regadius, com ara l'execució de les basses de Comellars, Planserrats i la Vall Comuna

Joaquín Egea, senador de Teruel Existe. | Foto: NDM

L’agrupació d’electors Teruel Existe ha presentat una bateria d’esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 i que beneficiarien el Matarranya. Entre elles, i segons va explicar el senador Joaquín Egea en roda de premsa, tenim les basses laterals del Matarranya, així com la rehabilitació del santuari de Montserrat de Fórnols, en un estat bastant precari. Sobre els pressupostos generals, Teruel Existe va recordar que «el Matarranya vol apostar pel desenvolupament de la producció agrària, però està pendent de l’execució de tres basses laterals», com serien Comellars, Planserrats i la Vall de la Figuera. Al mateix temps, des de l’agrupació d’electors s’ha demanat dotació econòmica per a la regulació dels rius Tastavins i Algars, així com la regulació del cabal del riu Matarranya o la creació de nous regadius per a Massalió.

Al mateix temps, i a través d’un comunicat, Teruel Existe va explicar que en matèria d’infraestructures s’han presentat esmenes per a incloure pressupost a la creació de les variants de la Vall del Tormo i Calaceit, apartant-les de la N-420. També hi ha una esmena per a impulsar actuacions a la massa boscosa del Matarranya i la prevenció forestal, com també una altra per a la recuperació del santuari de Fórnols, en molt mal estat. Esta bateria d’esmenes se sume a aquelles que l’agrupació d’electors ha preparat per a les diferents comarques de la província. Entre elles destaquen l’elaboració d’un estudi informatiu per a la creació d’un ramal ferroviari que pugue connectar Alcanyís i Samper, de manera que es reforçaria la línia entre Saragossa i Tarragona que passe per Casp. Les esmenes també contemplen la remodelació del pantà de Calanda, entre altres.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans