Logotips d'organismes oficials

Reobren el tram de Via Verda entre les estacions de Vall-de-roures i Lledó-Arnes

Les brigades comarcals han intervingut en este tram, on és possible transitar, però amb precaució. Des de Vall-de-roures a Valljunquera no s'aconselle anar per l'estat precari de la via

La Via Verda en el seu pas pel Matarranya destaque per estar molt encaixonada. | Foto: NDM

A poc a poc, la Via Verda recupere la normalitat. Vint dies després de l’intens temporal d’aigua que va afectar el territori, les brigades comarcals han pogut entrar a l’antiga via del tren i han pogut resoldre alguns dels desperfectes. De fet, i de cara a estos dies de pont, des de Comarca del Matarranya han confirmat que el tram comprès entre l’estació de Vall-de-roures i l’estació de Lledó-Arnes passant per Queretes ja es pot utilitzar. Això sí: recomanen anar amb precaució, perquè tot i que s’ha adequat i netejat tot este tram, pot caure alguna pedra a la calçada. Més complicada està la situació de Vall-de-roures a Valldesgorfa, passant per la Torre del Compte, la Vall del Tormo i Valljunquera. Des de Comarca desaconsellen usar tot este tram de Via Verda. I és que bona part del recorregut passe per zones que fan trinxera i han segut les més castigades pels despreniments derivats del temporal del 12 de novembre.

Isel Monclús és el president de la Comarca, i va concretar que «efectivament, este pont s’ha obert un tram de Via Verda», que és el que enllace la capital comarcal i la Terra Alta. Les brigades comarcals han treballat al llarg de tota esta setmana, i tot i que este tram no està en condicions òptimes, sí que està oberta a les bicicletes, que la poden usar amb precaució. Monclús va explicar en una entrevista a esta ràdio que «la Via Verda en el seu pas pel Matarranya destaque per estar molt encaixonada, amb trams de trinxera i talussos als dos costats, i quan tenim forts temporals d’aigua o de neu, amb molta precipitació en poc temps, la Via Verda acabe molt castigada». El president de Comarca no va amagar que després d’este fort temporal, que s’ha traduït en despreniments importants a la Via Verda, «mos feia respecte entrar a valorar tota la malesa provocada per l’aigua».

Paral·lelament, des de Comarca del Matarranya van apuntar que tot i que «no tenim valorats tots els desperfectes d’este últim temporal, fa un parell d’anys es va fer un projecte que va quantificar en 350.000 euros la consolidació de tots aquells trams de la Via Verda que precisen millores». Ara s’ha obert este primer tram, i la intenció és que de cara a les festes de Nadal estigue tota la Via Verda al seu pas per la nostra comarca en òptimes condicions. En el que portem d’any, s’ha hagut d’intervindre tres vegades a la Via Verda per problemes de despreniments.

RUBÉN LOMBARTE

 

Mitjans