Logotips d'organismes oficials

La fundació Arcoiris obrirà una residència a Vall-de-roures

A través de la Fundació Rey Ardid, que s'encarregarà de la gestió, s'obrirà un centre d'atenció per a la gent gran de 68 places

El edificio de la residencia está ubicado en el arrabal. | Foto: NDM

La fundació Grupo Arcoiris, constituïda l’agost de 2021 i orientada al desenvolupament i foment d’obres socials, assistencials, docents i culturals, ha fet un pas més en el compliment dels seus fins fundacionals amb l’adquisició d’un immoble destinat a residència per a gent gran. Com a entitat sense ànim de lucre i lligada a la Cooperativa GUCO, el mes d’agost passat es va adquirir un immoble en construcció ubicat a Vall-de-roures amb l’objectiu de concloure l’edificació i poder oferir a la població de la comarca del Matarranya i altres pròximes, un servei que al món rural no ofereixen entitats privades, contribuint així a millorar la qualitat de vida dels futurs usuaris.

Es crearan 35 llocs de treball directes, una vegada es poso en ple funcionament, i comptarà amb el suport de la Fundació Ramón Rey Ardid, referent en la prestació de serveis a les persones més vulnerables, que s’encarregarà de la gestió integral de la residència. La fundació ha obtingut una subvenció amb càrrec al FITE 2021 a la convocatòria destinada a entitats socials sense ànim de lucre per a inversions en establiments de serveis socials per un import de 500.000 euros. El total de la inversió pujarà als 4 milions d’euros.

La residència tindrà un total de 68 places, distribuïdes en 30 habitacions individuals i 19 dobles, adaptant-la a les noves demandes socials i normatives legals i basant-se en un model d’atenció centrada en la persona. El mes de novembre passat ja van començar els treballs de neteja dels accessos i prosseguiran les diferents instal·lacions fins a la conclusió de la reforma de l’edifici per al pròxim any.

REDACCIÓ
Mitjans