Logotips d'organismes oficials

La piscina climatitzada de Vall-de-roures, pendent d’una turbina

La instal·lació está acabada des d'abans de Nadal, però per obrir-la es necessita el recanvi d'una peça del sistema de climatització

Video Thumbnail
La piscina climatitzada de Vall-de-roures, pendent d'una turbina
El Matarranya comptarà ben aviat amb un nou equipament esportiu. Es tracta d'una piscina climatitzada, unes instal·lacions que fa temps que reclamen els veïns i que finalment s'obrirà a la capital comarcal, Vall-de-roures. De fet, ja hauria d'estar en funcionament, ja que l'obra està acabada des d'a

El Matarranya comptarà ben aviat amb un nou equipament esportiu. Es tracta d’una piscina climatitzada, unes instal·lacions que fa temps que reclamen els veïns i que finalment s’obrirà a la capital comarcal, Vall-de-roures. De fet, ja hauria d’estar en funcionament, ja que l’obra està acabada des d’abans de Nadal, però per problemes de subministrament està pendent d’una peça per poder obrir. Este equipament esportiu s’està fent esperar per la falta d’un recanvi en una turbina del sistema de calefacció. L’alcalde de la localitat, Carlos Boné, detalla que “s’està endarrerint tot per la crisi de subministraments, estem esperant que arribe una peça. En el moment que la tinguem es muntarà i ja es podran obrir les instal·lacions”.

Des del consistori estan contents amb el resultat final del projecte, s’han construït dos vestuaris complets nous, s’ha adaptat i ampliat, de 15 a 20 metres, una de les piscines d’estiu, s’ha fet la coberta i instal·lat el sistema tèrmic. Es tracta del projecte més ambiciós que tenia entre mans l’ajuntament de la localitat per a esta legislatura, amb un pressupost de gairebé 600.000 euros. “Tenia un cost molt elevat, però aprofitant el vas que ja teníem i el sistema de depuració que ja hi havia es reduïen els costos”, comentava l’alcalde i afegia que “és una infraestructura que per a un municipi i una comarca com la nostra és més que suficient”.

La piscina d’hivern era un projecte llargament reclamat a la comarca, ja que per practicar natació els veïns s’havien de desplaçar a localitats com Alcanyís, Morella o Casp. “Des de l’ajuntament sempre hem apostat per les activitats esportives, i els veïns del municipi ens van transmetre la inquietud de tenir una piscina climatitzada, perquè molts feien servir les instal·lacions ubicades a Alcanyís”, recorda l’alcalde.

Ja s’han plantejat les diferents activitats que es podran realitzar a les noves instal·lacions. Quan obri s’oferiran cursos de natació, tant d’iniciació com de perfeccionament, així com classes d’aiguagim i, és clar, natació lliure per als usuaris. D’esta manera l’oferta aquàtica s’ampliarà significativament per al poble i la comarca, ja que fins ara estava limitada als mesos d’estiu. Tal com explica Carlos Boné “abans les classes per aprendre a nedar només es feien durant un mes i mig, ara es podrà oferir durant tot l’any. També s’ha plantejat que els alumnes del col·legi de primària, durant el curs, dins les classes d’educació física, puguen venir un trimestre a la piscina”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans