Logotips d'organismes oficials

Llum verda a la convocatòria d’infraestructures municipals del FITE 2023

Tindrà una dotació econòmica de 7,5 milions d'euros i estarà oberta a pisos de titularitat municipal, la connectivitat o la millora d'infraestructures culturals o esportives

La piscina climatitzada de Vall-de-roures, un dels projectes que ha obtingut ajuda del FITE en els últims anys. | Foto: M. Jiménez

El Consell de Govern ha donat llum verda a una nova convocatòria del Fons d’Inversions de Teruel (FITE) per a infraestructures municipals, i que comptarà amb una dotació de 7,5 milions d’euros. Segons va concretar el Govern d’Aragó, i amb esta quantia, les transferències en esta línia concreta de subvencions hauran arribat als 26 milions en el que portem de legislatura. L’import econòmic d’este projecte, del qual es podran beneficiar tots els ajuntaments de la província, està recollit en quatre partides contemplades en els pressupostos autonòmics de l’exercici 2023 que sumen en total de 7,5 milions d’euros.

En esta ocasió es mantenen els criteris de valoració, que continuaran amb una clara aposta cap a iniciatives relacionades amb la rehabilitació o la construcció d’habitatge públic, la connectivitat o la millora d’infraestructures per a activitats esportives o de caràcter cultural. Al mateix temps, però, es promouen amb puntuació addicional aquelles sol·licituds de subvencions que siguen la continuació de fases prèvies de projectes que estiguen en vies d’execució i també als sol·licitants que presenten el mateix projecte que en anteriors ocasions, però que en seu dia se’ls va desestimar.

El passat 30 de novembre del 2022, el Govern d’Aragó va aprovar els projectes d’inversió a finançar entre l’Administració General de l’Estat i el Govern d’Aragó, a través del FITE 2022. Entre ells hi figure l’actuació ‘Infraestructures municipals’ amb la que es finançarà l’actual convocatòria. Cal recordar que no són les úniques subvencions que reben les entitats locals directament, ja que hi ha altres actuacions específiques que els municipis poden destinar a depuració d’aigües residuals, a actuacions de caràcter energètic, inversions i equipament de centres socials o infraestructures turístiques, també contemplades dins del FITE.

REDACCIÓ
Mitjans