Logotips d'organismes oficials

Calaceit impulse la rehabilitació integral del seu pavelló

S'han canviat portes i finestres, s'han millorat els vàters, s'ha pintat l'edifici i s'ha fet una superfície nova

El pavelló municipal està a l'entorn de la Bassa, a la vora de les piscines i la pista de pàdel. | Foto: M. Jiménez

L’ajuntament de Calaceit està a punt de finalitzar les obres de rehabilitació del pavelló. Parlem d’un dels projectes més significatius que ha dut a terme el consistori al llarg de la present legislatura i que s’ha traduït en una millora integral de les instal·lacions esportives. El projecte ha suposat la substitució de les portes, finestres i tancaments, la millora dels serveis i banys, pintar totes les instal·lacions, així com la creació d’una nova superfície. 1.200 metres quadrats d’edifici que s’espere tindre completament disponibles en qüestió de dies. A més, i al llarg de les pròximes setmanes, l’ajuntament té intenció d’intervindre a les piscines municipals, duent a terme una actuació que es traduirà en la millora del vas, la substitució de l’herba natural i millores a les sales interiors.

Carlota Núñez és l’alcaldessa de Calaceit, i va destacar que «l’obra ha suposat una actuació important i necessària. El pavelló de Calaceit és dels primers que es va aixecar al Matarranya i necessitava una intervenció urgent». Els tècnics van valorar l’estat de l’edifici, i si bé no ha calgut intervindre ni a l’estructura ni a la coberta del pavelló, el projecte sí que ha suposat un rentat de cara complet dels interiors. «Hem fet uns banys completament nous, s’han substituït totes les finestres i les portes, hem pintat l’edifici i ara està reposant la nova superfície del pavelló», amb la previsió que les instal·lacions es puguen fer servir en qüestió de dies, va concretar l’alcaldessa de Calaceit. Un edifici que, a falta d’una sala multiusos a la localitat, també s’utilitze per acollir les festes pròpies de l’etapa hivernal, com són el cotilló del 31 de desembre i les festes de Carnistoltes, o inclús per als assajos de les processons de la Setmana Santa calaceitana.

Al mateix temps, i amb l’objectiu de millorar les instal·lacions esportives que Calaceit concentre a la Bassa, el consistori també té intenció d’actuar en les pròximes setmanes a les piscines municipals. Un projecte que, entre d’altres, preveu renovar l’herba natural i intervindrà al vas de la zona de bany.

Obres a les Espiles
Paral·lelament, i dins del procés de renovació i pavimentació de carrers, Calaceit ha actuat al llarg dels últims mesos al carrer de les Espiles, que és una de les vies de la zona nova que desemboque a la N-420. «Des del consistori procurem intercalar la millora d’un carrer del casc antic amb un de la zona baixa». En esta ocasió s’ha actuat a les Espiles, que necessitava una millora urgent. I aprofitant «que s’ha aixecat el carrer», va recordar Carlota Núñez, «hem canviat connexions i acometides». En estar a la nova zona, l’acabat del carrer s’ha fet en formigó, amb un riu central. La millora integral de les Espiles ha suposat una inversió aproximada de 50.000 euros.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans