Logotips d'organismes oficials

Fondespatla i Pena-roja s’incorporen a les rutes de transport per carretera

El nou servei d'autobusos entrarà en marxa entre setembre i octubre d'este 2023 i suposarà una ampliació del nombre de connexions al Matarranya

El director general de transports, al centre, va presentar a Vall-de-roures el nou mapa de mobilitat. | Foto: R. Lombarte

El departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge impulsa el nou Mapa Concessional de Transports de Viatgers per Carretera que suposa un canvi en el disseny de les rutes de transport i servirà per a donar servei, almenys una vegada a la setmana, a tots els nuclis de població de més de 10 habitants.

Este fet afectarà positivament a la comarca del Matarranya que veurà incrementat el servei de transport públic. Al Matarranya s’incorporen 2 nuclis de població al sistema de transport de viatgers: Fondespatla i Pena-roja de Tastavins. A més, 13 nuclis de població milloren la connexió el Centre de Salut de referència i 9 milloraran les connexions que tenen amb la capçalera comarcal i amb l’Hospital de referència. Amb el Centre de Salut, les localitats que més incrementen les connexions amb el Centre de Salut són Massalió, amb 20 connexions a la setmana, Arenys de Lledó, Beseit, Queretes i Lledó amb 10 expedicions més a la setmana. Respecte a la connexió amb Vall-de-roures, les localitats de Beseit, Fondespatla, Pena-roja i Torredarques són les que més incrementaran les connexions. I amb l’Hospital de referència, a Alcanyís, Massalió serà la més beneficiada, amb 20 connexions, i Arenys, Beseit, Queretes i Lledó amb 10 connexions.

Tot això és el que va vindre a explicar el director general de Transports, Gregorio Briz, a Vall-de-roures el passat dimarts a la tarda en una xerrada informativa a la capital comarcal. La previsió era que ja a inicis d’este any el nou servei estiguera en marxa, però tal com va explicar Briz, “el procés s’ha retardat per diferents recursos judicials, però ara ja hem demanat a les empreses adjudicatàries tota la documentació i tenen en quatre mesos per presentar-la, més dos de pròrroga, i el servei ja es posarà en marxa, pensem que entre setembre i octubre entrarà en funcionament el servei“.

El passat 7 de febrer es van llançar les propostes d’adjudicació dels 15 contractes amb els quals es donarà servei interurbà. Gregorio Briz va explicar que “a més de les millores en el nombre d’expedicions i les noves connexions, el mapa concessional suposa també la renovació de les flotes amb les quals es presten els serveis, la millora dels sistemes d’informació i l’establiment d’unes tarifes que permetran la creació de descomptes“. Este nou mapa suposa una inversió de 200 milions d’euros per als pròxims 10 anys.

R. L. / M. J. / Redacció
Mitjans