Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó anuncie 1,6 milions per a la regulació dels espais naturals de Beseit

El conseller de Turisme i Medi Ambient, Manuel Blasco, va anunciar esta inversió durant la seua visita al 'Dia dels Bolets'. L'ajuntament aprove pujar el preu d'accés al Parrissal a 8 euros per persona

Video Thumbnail
El Govern d’Aragó anuncie 1,6 milions per a la regulació dels espais naturals de Beseit
Beseit obtindrà més de 1,6 milions d'euros d'ajudes europees per a la gestió dels seus espais naturals. Així ho va anunciar el conseller de Turisme i Medi Ambient del Govern d'Aragó, Manuel Blasco, coincidint amb la celebració del Dia dels Bolets. En concret, segons va destacar el conseller, esta in

Beseit obtindrà més de 1,6 milions d’euros d’ajudes europees per a la gestió dels seus espais naturals. Així ho va anunciar el conseller de Turisme i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Manuel Blasco, coincidint amb la celebració del Dia dels Bolets. En concret, segons va destacar el conseller, esta inversió respon al Pla de Sostenibilitat Turística que en el seu dia va elaborar l’ajuntament de Beseit, i que serà possible gràcies a la renúncia d’Aragó al projecte d’unió d’estacions a través de Canal Roya. De fet, Blasco va recordar que «l’anterior Govern d’Aragó va distribuir ajudes amb fons europeus de Recuperació, Transformació i Resiliència per valor de 80 milions d’euros», fent una aposta «molt gran» per la neu. Finalment, la polèmica unió d’estacions no es farà, i això s’ha traduït en la redistribució de 26,4 milions d’euros per a altres projectes. I DGA ha avalat l’execució d’este projecte per a millorar la regulació i gestió dels espais naturals de Beseit, que preveu també nous atractius.

Blasco va remarcar el potencial turístic de Beseit, i va recordar que «aquí ve tant de turisme que hem d’invertir en ordenar». Pel que fa al projecte en qüestió, Blasco va destacar que la intenció és «crear un pàrquing dissuasiu i una flota d’autobús que connecte el pàrquing amb el Parrissal», regulant d’esta forma la circulació rodada de Beseit i l’accés de vehicles al paratge natural. Juan Enrique Celma, alcalde del municipi, va considerar oportú valorar el projecte una vegada «ens comuniquen formalment» la inversió definitiva, si bé va avançar que «tenim intenció de crear un gran pàrquing a l’entrada del poble», el qual es crearà en propietats municipals, i així «evitaríem l’entrada a la població de tants de cotxes». Esta gran inversió també contemple alguna actuació a la Pesquera, així com la creació d’un passeig fluvial pel riu des de la Font del Pas a la piscina natural. La inversió destinada a Beseit contemple també diners per a finançar l’oficina de turisme que s’està aixecant.

8 euros per entrar al Parrissal
Paral·lelament, i durant la sessió plenària corresponent al mes de setembre, l’ajuntament de Beseit va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal sobre el preu públic d’accés a la ruta de les passarel·les del Parrissal. Una regulació dels preus que es començarà a aplicar a partir de 2024, i que es traduirà en un cost de 8 euros per persona en aquells adults que vulguen accedir a este espai natural. El preu per als xiquets de 6 a 12 anys serà de 2 euros, mentre que el cost per a les persones federades serà de 5 euros. L’ordenança recorde també que estan exempts de pagar entrada els usuaris que porten autorització de l’ajuntament per a fer funcions d’estudi, seguretat i investigació, així com l’accés per a activitats que impulse l’ajuntament o una altra entitat on hi col·labore l’ajuntament. L’actualització de preus va prosperar amb el vot a favor de l’equip de govern. Per la seua part, Teruel Existe va votar en contra de la proposta.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans