Logotips d'organismes oficials

Queretes, Mont-roig i Pena-roja ja reben 600 Mb de fibra

En poques setmanes Embou oferirà esta ampliació del servei també a La Vall del Tormo

Operaris d'Embou instal·lant el cablejat de fibra. Foto: M. J.

Els veïns de Mont-roig, Pena-roja de Tastavins i Queretes han pujat al vaixell dels 600 Megues de velocitat en fibra òptica. A través d’un nou projecte que lidera l’empresa Embou, i que pretén millorar les telecomunicacions al medi rural, tres noves localitats han vist reforçada la connexió a internet. Fa un parell d’anys, amb el desplegament de la fibra òptica al Matarranya, els veïns de Beseit, Calaceit, La Freixneda i Vall-de-roures ja tenien la possibilitat de contractar fins a 600 Megues d’amplada de banda. Una millora del servei que no para de créixer, i que d’aquí a unes setmanes espera arribar a La Vall del Tormo. El servei de 600 Megues reals es pot contractar per un preu de 32 euros al mes a Embou, on s’oferix també un servei de 300 Megues per 28 euros.

Des de Puyo Àrea Tecnològica, Sergio Puyo va concretar que “des del moment que es va fer el desplegament de fibra òptica al Matarranya, alguns pobles ja comptaven amb una velocitat real de 600 Megues”, tant de pujada com de baixada. Un ample de banda que, de mica en mica, esperen fer arribar al màxim de clients possibles. Ara ha arribat el torn a Queretes, Mont-roig i Pena-roja, on “fins ara disposàvem d’una amplada de bona qualitat, amb 100 Megues reals de baixada i 50 Megues de pujada”, una velocitat que s’ha vist reforçada des de fa unes setmanes. De fet, Sergio Puyo va recalcar que “cada vegada necessitem una amplada de banda més potent” als nostres llocs de treball. També al medi rural, ja que treballar en cloud, l’accés al núvol o l’ús de sistemes en remot estan a l’ordre del dia. I el mateix passa als nostres domicilis, ja que l’ús d’ample de banda per a l’accés a plataformes de televisió i per a llocs en línia també va a l’alça.

Sovint es parla de l’Espanya Digital Buidada. També de la bretxa digital, cosa que amb els anys s’està solucionant amb encert al Matarranya. De fet, “ja fa 18 anys, Embou va apostar per esta comarca, on hem estat pioners o pilots”, va recordar Sergio Puyo. “Aquí vam començar amb el Wimax de 10 Megues, quan als nostres habitatges amb prou feines arribava 1 Mega d’ADSL. Dels 10 Megues passem als 20 Megues, després als 50, i ara ja estem amb 100 Megues amb radioenllaços”. Una empresa que no ha parat d’innovar en telecomunicacions, i que ara aposta pel desplegament d’aquests 600 Megues simètrics de fibra òptica. Una velocitat que ens situa a l’avantguarda i que obre horitzons nous.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans