Logotips d'organismes oficials

Comencen les obres de la futura passarel·la sobre el riu Matarranya

La infraestructura s'aixecarà a escassos 3 metros del Pont de Ferro, traent els caminants d'un pas de carretera amb molta càrrega de cotxes i camions

Durant els primers dies de treball han habilitat un accés pel pàrquing del riu i una esplanada de treball sota el pont. Foto: Marta Jiménez

La setmana passada van començar les obres de la futura passarel·la sobre el riu Matarranya. Este projecte, reclamat des de fa anys per Vall-de-roures, serà una realitat en escassos sis mesos, que és el temps màxim estimat de les obres. Un projecte molt necessari i que s’aixecarà en paral·lel a l’emblemàtic Pont de Ferro, una infraestructura que porte una important càrrega diària de cotxes i camions, sent a la vegada el camí habitual per a enllaçar Alcanyís, el Matarranya i Tortosa. Una vegada finalitzades les obres, el pas de vianants i el de cotxes sobre el riu Matarranya quedaran perfectament separats, donant la seguretat que es demanava des del territori. De cara a la construcció de la futura passarel·la, ara s’ha creat un camí de pas des del pàrquing del riu, que habilitarà l’accés de les màquines i dels operaris que faran la nova estructura. La passarel·la metàl·lica tindrà quatre arcs que descansaran sobre una pila central i que s’aixecarà al mig del riu Matarranya.

La passarel·la en qüestió se situarà a escassos tres metros de la dreta del ‘Pont de Ferro’ mirant a la vila. La infraestructura tindrà 56 metros de longitud i tres metros d’amplada. Serà una passarel·la metàl·lica de dos vanos, de 30 i 26 metros de longitud. El paviment de la passarel·la estarà dissenyat amb tarima de taules massisses de freixe, i la inversió superarà els 500.000 euros. En paral·lel a la construcció d’esta passarel·la, des de Vall-de-roures fa anys que reclamen la futura variant, la qual està contemplada dins del Pla Extraordinari de Carreteres del Govern d’Aragó. Ara bé. El traçat no està massa consensuat. Tot i que la futura connexió entre el polígon industrial (la via A-1414) i la carretera de Beseit està bastant definida, l’enllaç entre la carretera A-231 (que és la via en direcció a Alcanyís) i el polígon ha generat bastantes discrepàncies i no hi ha un consens entre la població, valorant-se alternatives i diferents opcions.

Si bé des del Govern d’Aragó entenien que la fórmula més econòmica i viable passava per fer una variant ben pròxima a la població, els residents que viuen a tocar al futur traçat d’esta variant valoren allunyar-la. No només perquè creuen que eixe traçat l’únic que farà és desplaçar la càrrega de camions i de cotxes d’una zona a l’altra del poble, sinó també perquè consideren que eixe traçat limite el creixement urbà natural de la població.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans