Logotips d'organismes oficials

Teruel Existe demane participar com a ‘compareixent’ a la Comissió d’Investigació sobre renovables

També lamenten que la comissió, que va començar el passat 9 de febrer, no estigue oberta als mitjans de comunicació i demanen que que es reconsidero esta qüestió

Ernesto Romeo, a l'esquerra de la imatge, acompanyant Mariano Tomás en una roda de premsa recent. Foto: NDM

El moviment ciutadà Teruel Existe ha traslladat formalment a Fernando Ledesma, e l president de la Comissió d’Investigació sobre la implantació dels projectes renovables i l’actuació de l’INAGA durant la passada legislatura, la seua disposició i voluntat de participar com a «compareixent» en esta comissió. A través d’un escrit, el moviment entén que ser compareixent de la comissió és «un desig que és compartit per una àmplia majoria de la societat aragonesa, com deduïm de les propostes que rebem». Per al moviment ciutadà Teruel Existe, les plataformes ciutadanes i de defensa del territori, com ells mateixos, han tingut un paper important el de seguiment, estudi i aplicació de la normativa vigent per a la implantació de projectes d’energia renovable a l’Aragó, avalant eixe treball de participació ciutadana que, si s’aplique correctament, «contribueix a augmentar la seguretat jurídica del procés».

És per això que el moviment ciutadà expose que el seu treball d’informació, anàlisi i divulgació ciutadana durant anys aconselle la seua presència a la Comissió d’Investigació com a «compareixents», tant «perquè enriquirà la seua anàlisi i perspectiva, com per contribuir al contacte del parlament aragonès amb la realitat social de l’Aragó». De fet, Teruel Existe creu que «traslladar la visió i els coneixements del moviment ciutadà sobre el procés d’implantació dels grans parcs de les energies renovables contribuirà de manera significativa als treballs de la comissió parlamentària de recerca que presideix». El moviment considere imprescindible que la comissió arribe a una visió holística i complexa, que considere els efectes sobre el territori, el paisatge, el medi rural, les economies locals i les comunitats locals que està tenint el procés de desplegament de grans centrals d’energies renovables.

Des del moviment ciutadà també lamenten que finalment la comissió no sigue oberta als mitjans de comunicació i sol·liciten que esta qüestió sigue reconsiderada. Des del moviment ciutadà manifesten que «no s’entén que esta sigue la primera comissió de les Corts que no sigue pública».

Escolta l’entrevista que hem mantingut amb Ernesto Romeo, del grup de Medi Ambient del moviment ciutadà Teruel Existe:

REDACCIÓ
Mitjans