Logotips d'organismes oficials

Morella trasllade la seua preocupació per la DIA favorable del nou parc eòlic de Torremiró

Les modificacions sobre el projecte original limiten el nombre definitiu d'aerogeneradors, però manté la potència màxima de 41,4 MW

Fotomuntage de denúncia de l'ampliació del parc eòlic de Morella, amb aerogeneradors de fons. Foto: NDM

L’ajuntament de Morella mostre la seua preocupació per la resolució d’aprovació de la declaració d’impacte ambiental del parc eòlic Torremiró III de la companyia Med Wind Energy. Des de la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Comunitat Valenciana van notificar a l’ajuntament la resolució d’acord amb les dades presentades per l’empresa, així com les al·legacions de diferents entitats de la comarca dels Ports. Amb les modificacions que l’empresa energètica va fer sobre el projecte inicial, es podria donar la construcció de nou aerogeneradors d’aproximadament 200 metres d’altura als termes municipals de Morella i Sorita. A més, l’ampliació de la línia d’evacuació cap a la subestació de Morella no es modificarà, i per al consistori “és un element que afecte greument al territori i té una gran afecció sobre la salut de les persones”.

Davant d’esta situació, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, va considerar que “veiem amb preocupació l’aprovació de les modificacions presentades”, perquè “no quede clar de quina manera s’adapten al territori on es projecte el parc eòlic”, entenent que “per exemple, s’han reduït el nombre d’aerogeneradors, però es manté la potència màxima que es generarà de 41,4 MW”. El primer edil de Morella va apuntar que “seguirem en contra de projectes que no respecten el nostre paisatge i biodiversitat, i esgotarem les vies administratives i legals”. Sangüesa va denunciar que “no entenem que s’aprove l’estudi d’impacte ambiental amb uns canvis que no han eixit a informació pública. A hores d’ara desconeixem els detalls de les modificacions que els ha permès obtindre este permís” favorable, va recordar l’alcalde de Morella.

Des de l’ajuntament també desconeixen si l’empresa ha desistit d’ubicar aerogeneradors a menys de tres quilòmetres de Morella, com els que es van projectar dalt de l’aqüeducte i els seus voltants. Els que ara aproven, a la serra de Bernús, estan ubicats just a la línia limítrofa de la Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i la xarxa Natura 2000, totes dos recollides en el catàleg de figures de protecció europees d’espais d’especial sensibilitat ambiental.

REDACCIÓ
Mitjans