Logotips d'organismes oficials

La DPT actuarà al primer tram de la carretera entre Ràfels i la Portellada

L'obra millorarà 1,3 km de la TE-V-3500 i té un termini d'execució fins a final d'este any

Les obres començaran des de la cruïlla de la Portellada direcció a Ràfels. Foto: NDM

Abans de finals d’este any, la Diputació Provincial de Terol (DPT) condicionarà un tram de la TE-V-3005, entre la Portellada i Ràfels. Esta carretera que uneix les dos localitats té vuit quilòmetres i la intervenció se centrarà en un tram d’1,3 km. Per això, han pressupostat uns 350.000 euros i hi ha un termini d’execució fins al 31 de desembre de 2024.

La rehabilitació d’esta carretera és una reivindicació històrica de Ràfels, ja que és la sortida natural cap a Vall-de-roures, cap de comarca i població de referència, on s’ubiquen els principals serveis de la zona. Així ho explicava José Ramón Arrufat, alcalde de Ràfels, “estem contents perquè era una reivindicació que teníem des de fa molts anys. Al seu dia es va arreglar la carretera que ens uneix amb la Nacional 232, però de cara a Vall-de-roures, on hi ha tots els serveis (institut, farmàcia, administració…) està en molt mal estat”. El traçat d’esta carretera és molt sinuós, amb moltes corbes i molt estreta. A més, pràcticament no hi ha cuneta. I és que, com explica Arrufat, “en estos moments sembla més una pista de terra que una carretera, perquè es va desfent tot l’asfalt. És una pena.”

El tram que es condicionarà donarà continuïtat a l’actuació que es va fer ara fa uns 3 anys a la carretera TV-V-3004 que connecta la Portellada amb la carretera A-231 que porta a Vall-de-roures. Les obres aprofitaran el traçat actual de la calçada, però millorant les corbes i donant l’amplada que correspon a una carretera d’àmbit provincial. A hores d’ara, s’ha fet el marcatge in situ i s’està tramitant el procés d’expropiació dels terrenys necessaris, que corresponen tots a veïns de la Portellada, ja que este primer tram està ubicat als terrenys municipals d’este poble. El següent pas serà la publicació al Butlletí oficial de la província de Terol, perquè les empreses opten a l’obra i es puga concedir. El termini d’execució acabarà al final d’este any.

Esta obra no cobreix la totalitat de la carretera, però des de l’Ajuntament tenen el compromís de la DPT que continuaran treballant en esta infraestructura. Segons Arrufat, la corporació municipal s’ha reunit amb el president provincial i s’ha arribat a l’acord d’incloure un altre tram d’esta carretera per al Pla de carreteres 2024”. Esta segona fase comportarà un pressupost de 400.000 euros per a un quilòmetre i mig més. “Haurem d’anar sumant tram a tram i any rere any fins que arribem al final”, apunta l’alcalde. I és que tal com recorda Arrufat “els recursos econòmics de què disposa la DPT són limitats i compta amb molts quilòmetres de carreteres d’àmbit provincial”, però l’alcalde es queda amb “la bona voluntat de totes les parts per donar-li continuïtat a esta obra”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans