Logotips d'organismes oficials

El nou mapa del transport per carretera es demore uns mesos més i començarà a operar al setembre

El director general de Transports del Govern d'Aragó, Miguel Ángel Anía, ha anunciat que una de les primeres línies en estar operativa serà la que enllace el Maestrat amb la capital provincial

El director general de Transports ha donat a conèixer les últimes novetats sobre el mapa concessional. Foto: Govern d'Aragó

El nou mapa concessional de transport per carretera es posarà en marxa en passar l’estiu. Així ho va apuntar en roda de premsa el director general de Transports del Govern d’Aragó, Miguel Ángel Anía, qui va recalcar que les primeres línies entraran en vigor a partir de setembre, sent els enllaços entre el Maestrat i Terol, Albarrasí i Terol, la connexió entre Terol i Saragossa i l’enllaç entre Belxite i Saragossa, els primers en estar disponibles. Precisament, Anía va considerar que “estos lots són els que tenen més avançada la documentació i preparats els requeriments necessaris per a procedir a la firma dels contractes d’adjudicació definitiva”. Una posada a punt del mapa del transport que, ara bé, s’ha demorat en el temps. De fet, els plecs de condicions es van elaborar durant la passada legislatura, amb la previsió que les primeres línies de transport en autobús estigueren operatives a inicis de l’estiu passat.

Anía va afegir que el mapa concessional de transport per carretera “ha estat una carrera de relleus”, recalcant que “possiblement este govern hagués dissenyat els plecs d’una altra manera, incidint en alguns aspectes com el transport a demanda, clarificant algunes qüestions tecnològiques com la passarel·la de pagament unificada”, i apostant “amb més ímpetu per la tecnologia electrificada en la tipologia dels autobusos de l’àrea metropolitana de Saragossa, incloent-hi la xarxa de marquesines i parades intel·ligents com a part integral del mapa concessional”. A la vegada, el director general de Transports va puntualitzar que el transport escolar estarà “plenament assegurat quan comencen les classes”, independentment de la sort que puguen córrer les línies del nou mapa concessional. La intenció és que, de forma progressiva, totes les zones entren en funcionament entre el setembre i novembre.

Recordem que el nou mapa del transport d’Aragó va nàixer amb l’objectiu de millorar la xarxa interurbana d’autobusos, creant parada en totes aquelles poblacions que tinguen un mínim de 10 habitants. Això supose que els 18 municipis del Matarranya s’asseguren un enllaç setmanal amb Alcanyís o la capçalera comarcal. De fet, alguns pobles de la comarca tindran, per primera vegada, línia i parada de bus. És el cas de Pena-roja i Fontdespatla, que no n’havien tingut mai.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans