Logotips d'organismes oficials

Valljunquera invertix 32.500 euros per a la millora de camins

En total, s'han adequat 10 vies que donen accés a granges i cultius de la localitat

Els 10 camins s'han arreglat en pocs dies. NDM

El consistori de Valljunquera ha arreglat 10 camins principals del seu terme municipal. En total, han invertit 32.500 € de fons propis que han servit per a adequar vies que donen accés a granges i cultius de la localitat. Miguel Andreu és tinent alcalde de Valljunquera així com regidor d’urbanisme i comenta que “hem arreglat tots els camins principals, així com algunes ramificacions, perquè porten molt de temps fets.” Per ells transcorren molts vehicles de càrrega i descàrrega, a més de maquinària pesant com, per exemple, tractors o camions.

Les obres estaven previstes que estigueren acabades per a la collita de l’oliva del 2023, però finalment no les han pogut dur a terme fins ara, a les portes de la collita de l’ametlla. En pocs dies “han arreglat el que estava pitjor i esperem que dure molt”, afirma Andreu. Estes obres permetran fer els treballs de collita en millors condicions, així com moure més fàcilment els vehicles grans, com camions de pinso o tractors, entre d’altres. L’objectiu principal per al consistori és que agricultors i ramaders puguen treballar de forma més còmoda i segura, evitant possibles accidents, perquè, tal com diu el tinent alcalde, “si es fa malbé un tractor pot estar una setmana aturat”.
Parlem d’uns camins que, en origen, “eren de cavalleria, ara són una mica més amples, però per anar a determinades finques encara hi ha trossos que són estrets i de terra”, camins que “cal repassar cada any”. A més, Andreu recorda que “la maquinària que porten és cada cop més gran; ja no són tractors petits, són maquinàries impressionants i tractors grans”.

A Valljunquera hi ha la Societat de Montes y Hornos, la qual s’encarrega que tots estos camins i accessos a les finques del terme municipal estiguen en perfecte estat. “Per a este manteniment l’ajuntament els dona una subvenció que està pressupostada cada any”. D’esta manera, el consistori assumix la necessitat de mantenir en bon estat estos camins tan freqüentats.

ISABEL APARICIO

 

Mitjans