Logotips d'organismes oficials

El temporal d’aigua dona un respir a la sequera severa que travessava el Matarranya

L'observatori de Mitxa-vila ha acumulat fins a 81l/m2

Video Thumbnail
Temporal d'aigua al Matarranya
El Matarranya ha viscut un estiu pràcticament sense pluja. Segons l'índex de precipitacions registrades, els models de la zona qualifiquen estos darrers mesos de sequera severa i extrema. Però finalment ha arribat la pluja, amb un temporal que ha agraït molt el territori, ja que ha deixat importants

El Matarranya ha viscut un estiu pràcticament sense pluja. Segons l’índex de precipitacions registrades, els models de la zona qualifiquen estos darrers mesos de sequera severa i extrema. Però finalment ha arribat la pluja, amb un temporal que ha agraït molt el territori, ja que ha deixat importants quantitats d’aigua sense produir danys.

Dimarts ja es va aixecar un dia gris al Matarranya, i des de llavors els núvols i també la boira no han abandonat el territori. En diferents onades el temporal ha anat acumulant aigua, que en la majoria del territori ha superat els 60 litres per metre quadrat. El dia més plujós va ser ahir, on per exemple l’estació meteorològica de la confederació hidrogràfica de l’Ebre va recollir a l’embassament de Pena 34 litres o 49 al situat a Mitxa-vila a 1345 metres d’altitud. A més allí, a eixa alçada la temperatura gairebé va baixar als 0 graus.

Altres estacions del territori han registrat quantitats notables durant tota la borrasca, com els 62 de Valljunquera, 63 a Massalió, 65 a Mont-roig, a Pena 56 i Mitxa-vila 81 litres acumulats.

Estos registres han estat molt ben rebuts al territori desprès d’un estiu marcat per la sequera, on els models la qualifiquen de servera a extrema. El que ha salvat una mica l’any ha sigut l’hivern i la primavera que va registrar acumulacions d’aigua molt per damunt de la mitjana, segons els índex de l’estació Meteoclimatic de Massalió.

Avui el dia ha estat més tranquil pel que fa a precipitacions, però segons els models com el de l’Agencia Estatal de Meteorologia el temporal encarà deixarà al Matarranya algun ruixat de cara a esta matinada i dissabte al matí.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans