Logotips d'organismes oficials

La Guàrdia Civil investiga a un home per col·locar gàbies per a capturar gats i matar-los a Calaceit

Les gàbies paranys són un mètode prohibit per ser massiu i no selectiu, ja que es poden capturar espècies silvestres protegides.

Imatge de la gàbia intervinguda per la Guàrdia Civil. | Foto: NDM

A primers de març, agents de la Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) d’Alcanyís, van investigar al presumpte autor d’un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics per col·locar gàbies parany, a Calaceit.

El presumpte autor col·locava gàbies en un terreny agrícola de la seua propietat, perfectament armades, camuflades i amb esquer, amb la finalitat de capturar gats domèstics per a donar-los mort amb un estoc metàl·lic. Des que va començar aquesta activitat il·lícita, solament havia capturat un gat comú, al qual li va donar mort. Es tracta d’un mètode prohibit per ser massiu i no selectiu, ja que es poden capturar espècies silvestres, algunes d’elles protegides.

La zona on estaven col·locades les gàbies parany, està dins del perímetre de protecció de l’Àguila-Astor cuabarrada o perdiguera (Hieraaetus Faciatus), catalogada en perill d’extinció. Segons el RD 326/2011, del Govern d’Aragó, pel qual establix règim de protecció i recuperació del citat espècimen; qualsevol activitat que es realitze en la zona haurà de tindre’s en compte la seua planificació, execució i efectes sobre l’espècie i el seu hàbitat.

Tant les diligències instruïdes com la persona investigada van ser posades a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 1 d’Alcanyís.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank