Logotips d'organismes oficials

Les temperatures cauen 20 graus en escasses 24 hores

L'observatori de la Puntassa, a dalt al Port, va registrar una inusual màxima de 30,2 graus la nit del diumenge a les 23.00 hores. Anit a la mateixa hora, el termòmetre va baixar als 10,2

De cara a la setmana que ve tornarem a viure una nova onada de calor. | Foto: NDM

La tradició popular diu que al març, marçades, referint-se als canvis de temps que se solen viure en un moment de falsa primavera. Però l’estiu que estem vivint també és digne d’estudi. De fet, les temperatures han caigut 20 graus en escasses 24 hores al Matarranya, passant d’una calor i un vent de ponent asfixiants de diumenge, a un temps fred i desagraït castigat pel cerç de dimarts. Els observatoris que tenim escampats pel territori així ho corroboren. Si pugem a la Puntassa, a l’observatori que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre té a dalt al Port, a 1.345 metres d’altitud, veurem que la nit del diumenge, a les 23.00 hores, es va arribar a una temperatura màxima de 30,2 graus. 24 hores més tard, a les 23.00 hores del dilluns, al mateix punt, la temperatura era de 10,2 graus.

Esta diferència de temperatura també s’ha notat a altres observatoris, encara que no d’una manera tan abismal. A l’observatori de Beseit, diumenge a les 22.00 hores es va arribar a una màxima de 32,6 graus. 24 hores més tard teníem 18,2 graus. I en el cas de Pena, diumenge a les 22.00 hores van arribar a una temperatura de 33,1 graus, mentre que 24 hores més tard la temperatura va ser de 18,1 graus. Esta situació, però, té les hores comptades. I és que a partir de demà es recuperaran tant les temperatures màximes com les mínimes. Avui tindrem temperatures catxes, i que no superaran els 26 de màxima al territori. Però les màximes aniran a l’alça, i de cara al diumenge i inicis de la setmana que ve tornarem a viure onada de calor que en alguns punts del Matarranya superarà els 38 graus de màxima.

R. LOMBARTE
Mitjans