Logotips d'organismes oficials

El consorci de residus potencia l’ús del ‘punt net’ amb sortejos, exposicions i molta informació

Els punts nets són una de les opcions de reciclatge més desconegudes i poc usades pels ciutadans

Video Thumbnail
El consorci de residus potencia l'ús del 'punt net' amb sortejos, exposicions i informació
El consorci 7 d'Alcanyís és l'administració local que s'encarrega de l'organització i gestió de la recollida de residus de les 5 comarques aragoneses del Bajo Aragón, Bajo Aragón-Casp, Matarranya, Andorra-Sierra de Arcos i Bajo Martín. Per tal d'incentivar l'ús dels 'punts nets' acaba d'engegar una

El consorci 7 d’Alcanyís és l’administració local que s’encarrega de l’organització i gestió de la recollida de residus de les 5 comarques aragoneses del Bajo Aragón, Bajo Aragón-Casp, Matarranya, Andorra-Sierra de Arcos i Bajo Martín. Per tal d’incentivar l’ús dels ‘punts nets’ acaba d’engegar una iniciativa que inclou una carpa informativa i una exposició sobre reciclatge que anirà voltant per les diferents comarques que integren l’Agrupació. Pena-roja de Tastavins, al Matarranya, ha estat la primera població a acollir la proposta.

Els punts nets són una de les opcions de reciclatge més desconegudes i poc usades pels ciutadans. És per això que des del Consorci 7 d’Alcanyís han iniciat esta campanya informativa entre la població. “És una campanya de conscienciació mediambiental en la que ens movem pels diferents municipis fent accions on la gent participa, juga amb nosaltres, interactua, participen en un sorteig i els resolem dubtes relacionats amb els punts nets”, explicava Mauricio Pérez, de Esudio Mov, l’empresa que du a terme la campanya.

Els punts nets són instal·lacions fixes i mòbils on es recullen residus domèstics que pel seu volum o perillositat no poden ser dipositats amb la resta deixalles habituals. A la carpa informativa s’explica als usuaris quin tipus de residus admet i com s’han de portar a estes instal·lacions. Restes de productes químics com pintures o productes de drogueria, residus sanitaris com radiografies, bateries, neumàtics, material informàtic, bombetes o elements voluminosos com electrodomèstics o mobles es poden portar als punts nets. “Aquí els donem un tríptic informatiu perquè sàpiguen tots els residus que es poden portar al punt net. Però sobretot el que volem és acostar el punt net perquè és el gran desconegut en el món de reciclatge, tot i que són els majors integradors de residus dins el reciclatge”, reflexionava Pérez.

La carpa informativa està complementada amb una exposició sobre el reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics. Un tipus de residu que cal portar als comerços especialitzats o als punts nets per garantir la seua correcta gestió, evitar contaminacions perilloses i poder reaprofitar els seus components.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans