Logotips d'organismes oficials
blank

Les primeres nevades arriben al Matarranya en uns dies de molt de fred

Les primeres volves fan acte de presència i comence a quallar a les teulades i carrers. La circulació es complique en direcció Torremiró

Els pobles del sud del Matarranya es cobreixen de neu. | Foto: R. Lombarte

Tal com va anunciar AEMET, les primeres nevades de la temporada han arribat al Matarranya. De fet, i des de fa unes hores, està nevant amb bastanta intensitat al territori. Això sí, a les cotes més altes. A primera hora del matí, la neu ha fet acte de presència a partir dels 1.100 metros. Una cota de neu que ha baixat conforme ha avançat el dia. A hores d’ara, està nevant a partir de 700 metros. De moment, es pot circular amb absoluta normalitat per les carreteres del Matarranya, si bé la neu comence a quallar a la N-232 des de l’entrador de La Sorollera direcció Morella. Des de fa unes hores, DGT ha restringit la circulació de camions i vehicles articulats pel Port de Torremiró, via d’enllaç entre el Matarranya i Els Ports. Ara mateix, està sent el punt més delicat al trànsit.

La neu comença a collar a muntanyes, teulades i carreteres. | Foto: RLG

Pel que fa als pobles del Matarranya, la neu ha fet acte de presència a partir de les dos de la tarde, sent la zona més afectada la de la conca del Tastavins, sobretot Mont-roig, Torredarques, Pena-roja, Fontdespatla i Ràfels. Davant l’alarma anunciada des de l’Agència Estatal de Meteorologia, tots els equips llevaneus estan preparats per quan calgue actuar. Hem de recordar que el 15 de novembre es va activar el Pla de Vialitat Hivernal. Un pla d’actuació que en el cas del Matarranya contemple el treball de quatre administracions diferents. Estes nevades es donen en uns dies de molta inestabilitat i molt de fred a la comarca. En les últimes 24 hores, algunes zones del territori, com ara Valljunquera, han acumulat més de 50 litros d’aigua. Una precipitació que avui, a la zona alta, ha passat a ser neu.

(AMPLIAREM INFORMACIÓ)

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank