Logotips d'organismes oficials

La matèria orgànica se seguirà gestionant a la planta de purines de Pena-roja

BioSelval i Comarca perquè el 'Porta a Porta' pugue utilitzar 1.000 metros quadrats de les instal·lacions. El territori pagarà un arrendament de 3.000 euros anuals més IVA

Des de gener d'enguany, un total de 10 pobles del Matarranya fan el sistema de recollida 'Porta a Porta'. Foto: NDM

La fracció orgànica que es recull a través del sistema de reciclatge Porta a Porta se seguirà gestionant a través de la planta de purins de Pena-roja. El passat 25 de maig, i en sessió extraordinària, Comarca del Matarranya va aprovar el lloguer parcial d’eixos 1.000 metres quadrats de la planta de purins, unes instal·lacions que el gener passat van ser adjudicades a la societat BioSelval, de la qual el grup empresarial Arcoiris en forme part, amb l’objectiu de resoldre les càrregues de fems de les granges que es viuen al territori. Davant d’esta situació, l’ajuntament de Pena-roja de Tastavins, que tenia cedides les instal·lacions a la Comarca de forma gratuïta, va revocar este conveni, i ara BioSelval i la Comarca han arribat al principi acord perquè el ‘Porta a Porta’ i la gestió de la orgànica se sigue fent des de Pena-roja.

Sobre això, Carmen Agud, vicepresidenta del Matarranya, va concretar que «hem firmat un conveni entre les dos parts», de manera que «mantenim este espai de 1.000 metres quadrats per a gestionar l’orgànica». El territori assumirà un lloguer de 3.000 € anuals més IVA, així com els gastos proporcionals d’electricitat i aigua. Esta cessió se centre en la nau dedicada a la fracció orgànica, així com a espais comuns com la bàscula, els despatxos i els vestuaris.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans